Change portfolio manager

De NWB Bank zoekt een ervaren Change Portfolio Manager die de regie houdt op het veranderportfolio. In deze functie stel jij de bank in staat haar strategische prioriteiten te realiseren. Daarnaast ben jij iemand die van aanpakken weet, sensitief te werk gaat en je houdt ervan om iets op te bouwen.
 
In deze functie:
 • Vertaal je de strategische prioriteiten naar concrete doelen en stuur je bij waar nodig;
 • Bewaak je de kwaliteit van alle significante initiatieven, zodat er aantoonbaar waarde wordt geleverd;
 • Ben je secretaris van de Change Portfolio Board (MT-leden en key spelers in het change domein);
 • Coördineer je het samenstellen van het change portfolio en het managen van afhankelijkheden en knelpunten;
 • Zorg je voor adequate rapportage en communicatie naar diverse stakeholders;
 • Zorg je voor de continue verbetering in de executie van veranderingen door monitoring, begeleiding en ondersteuning van de organisatie;
 • Ben je lid van de ICT Change Advisory Board;
 • Stuur je de Project Management Officer aan.
De afdeling Change & Information Management is een nieuw team van hoogopgeleide gemotiveerde professionals. De afdeling is verantwoordelijk voor change, projecten, digitalisering en data. Wij streven ernaar om de autoriteit te worden op het gebied van change & information management en het leiden van de weg naar een duurzame en data gedreven bank. Je werkt nauw samen met het MT, de directie, project managers, product owners, scrum masters en andere key spelers in het change domein.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met circa 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.

Wat vragen we:
Je bent een ervaren Change Portfolio Manager met affiniteit voor duurzaamheid. Je hebt aantoonbare kennis en expertise op het gebied van change en project management, Agile en Scaled Agile portfolio methodieken, bij voorkeur binnen de financiële dienstverlening. En verder:
 • Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Enkele jaren ervaring in de financiële sector;
 • Minimaal 5 jaar in een change c.q. project management gerelateerde rol;
 • Je beschikt over doortastende leiderschapsvaardigheden en weet resultaatgericht complexe trajecten aan te sturen;
 • Je bent een senior gesprekspartner voor directie en management;
 • Je bent in staat een cultuur van continu leren en verbeteren te creëren;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met IT en met Enterprise architectuur;
 • Sterke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Bas van Eenige, Hoofd Change & Information Management (bas.vaneenige@nwbbank.com). Ben je al enthousiast: stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Bas van Eenige
Hoofd Change & Information Management
+31 6 282 637 83
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email