Compliance monitoring officer

De NWB Bank is op zoek naar een Compliance Monitoring Officer die de afdeling Compliance komt versterken bij de compliance activiteiten die zien op de beheersing van integriteitsrisico’s. Compliance is gericht op het beheersen van risico’s door het bevorderen van en toezien op de naleving van toepasselijke wetten en interne en externe regelgeving. Daarnaast op het bevorderen van de integriteit van de organisatie en haar medewerkers.
 
In deze functie:
 • Draag je bij aan het opstellen, beheren en uitdragen van het compliance beleid (o.a. door het organiseren van trainingen);
 •  Adviseer en begeleid je de business bij het vertalen van interne en externe normen naar beleid en processen;
 • Volg je de ontwikkelingen ten aanzien van risico’s op het gebied van gedrag en integriteit;
 • Draag je bij aan de inrichting en de coördinatie van het compliance monitoring en testing framework. Daarnaast verricht je tweedelijns testwerkzaamheden van risicobeheersingsmaatregelen in de door de eerste lijn uitgevoerde controls;
 • Ondersteun je bij de uitvoering van de SIRA (systematische integriteitsrisico analyse), als onderdeel van de RCSA (risk control self assessment);
 • Volg je compliance incidenten op en adviseer en begeleid je de organisatie naar structurele oplossingen;
 • Onderhoud je frameworks in het kader van risicomanagement en interne beheersing. Hierbij maak je gebruik van ondersteunende tooling en richt je deze optimaal in ter bevordering van de effectiviteit van de eerste lijn;
 • Draag je bij aan tijdige, betrouwbare en inzichtelijke managementinformatie van de compliance risico’s binnen de bank.
 
De afdeling Compliance bestaat uit drie professionals en werkt nauw samen met de afdeling Operational Risk Management. Ze zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het niet-financiële risicomanagement van de bank en rapporteren aan de Chief Risk Officer. De bank werkt volgens het ‘Three Lines of Defence’ model.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we
 • Een relevante afgeronde HBO- of WO opleiding;
 • Kennis van en werkervaring met het doorlopen van de compliance risicomanagement cyclus binnen een bancaire omgeving;
 • Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van gedrags-, integriteits- en financieel toezicht;
 • Je bent onafhankelijk, integer, analytisch sterk en hebt affiniteit met datagebruik;
 • Daarnaast ben je kritisch, verantwoordelijk en beschik je over overtuigingskracht;
 • Je bent in staat inzicht te verkrijgen in de organisatie, producten, processen en omgeving;
 • Sterke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
 • Ervaring met het inrichten van en werken met Governance Risk & Compliance (GRC) tooling is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet, maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Karin Petrici, Hoofd Compliance (karin.petrici@nwbbank.com). Je motivatiebrief met cv kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com  o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Karin Petrici
Compliance manager
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email