Financial accounting associate

De NWB Bank is op zoek naar een Financial Accounting Associate. Ben jij op zoek naar een organisatie met korte lijnen, waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheden krijgt? En vind jij een maatschappelijke en duurzame bijdrage in je werk belangrijk? Wil jij daarnaast graag impact maken binnen de afdeling en de organisatie? Dan past deze functie bij jou!
 
In deze functie:
 • ben je medeverantwoordelijk voor het juist, tijdig en volledig uitvoeren van de dagelijkse financiële administratie (bank, kas, debiteuren en memoriaal);
 • analyseer en optimaliseer je de dagelijkse boekingen en tussenrekeningen in samenwerking met verschillende afdelingen binnen de NWB Bank;
 • communiceer je met interne en externe stakeholders over de financiële administratie;
 • kijk je kritisch naar bestaande processen en doe je verbetervoorstellen om deze te optimaliseren;
 • daarnaast heb je een assisterende rol bij de crediteuren- en debiteurenadministratie en onderneem je actie op overschrijdingen van betalingstermijnen;
 • ben je in staat de maandelijkse kostenrapportages en analyses te verzorgen;
 • ondersteun je bij de salarisadministratie en btw-aangiften.
​​​​​​​​​​​​​De afdeling Finance & Control bestaat uit tien professionals en rapporteert aan het Hoofd Finance & Control. Het team is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële-, duurzaamheids- en managementrapportages. Tevens zorgt de afdeling ervoor dat het datawarehouse up-to-date blijft door het leggen van verbanden en het uitvoeren van controles. De NWB Bank beschikt over een hoogwaardig datawarehouse waarin alle financiële en niet-financiële datastromen samenkomen. Verder ziet de afdeling toe op de veranderingen van wet- en regelgeving voor de bank en helpt deze te implementeren binnen projecten.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:          
 • Een afgeronde financiële hbo-opleiding.
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in de financiële sector en kennis van bancaire producten.
 • Je bent analytisch, accuraat en werkt gestructureerd.
 • Goede kennis van Microsoft Excel.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar óók in teamverband.
 • Je bent ambitieus en initiatiefrijk.
 • Ervaring met Unit4 Business World en Sopra is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Heleen van Rooijen, Hoofd Finance & Control via heleen.vanrooijen@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Heleen van Rooijen
Hoofd finance & control
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email