Internal auditor

Als internal auditor houd je je bezig met duurzame vraagstukken zoals de inbedding van environmental social and corporate governance (ESG) in processen, rapportages en disclosures, voer je onderzoeken uit naar kernprocessen en geef je waardevolle aanbevelingen ter verbetering van deze processen. Daarnaast stel je rapporten op en stem je deze af met het management. De audits die je uitvoert zijn variërend en betreffen onderzoeken op het gebied van financiële kwartaalcijfers, IT, compliance en ESG risico’s . Het betreft een rol waarin je breed wordt betrokken bij vraagstukken van de organisatie en er is ruimte om jouw ideeën in te brengen. Je pakt uitdagingen met twee handen aan, bent gedreven en verbindend. Tijdens de planning, uitvoering en rapportage van de audit houd je focus op het behalen van de deadline. Je richt je op de hoofdzaken maar verliest bijzaken niet uit het oog. Een hoge mate van zelfstandigheid is daarbij van belang. Je werkt goed samen met verschillende stakeholders maar blijft onafhankelijk. Verder ben je positief kritisch, vaktechnisch sterk, accuraat en ben je omgevingsbewust waarbij je externe ontwikkelingen kan vertalen naar inzichten voor de interne organisatie.
 
Het Internal audit team bestaat uit vier collega’s waarvan drie registeraccountants en één specialist met wie je regelmatig overleg hebt. Deze vacature is ontstaan ter versterking als gevolg van toenemende ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity risk en ESG. Je komt te werken in een duurzame organisatie die maatschappelijk betrokken is. De organisatie kent een informele cultuur met korte lijnen.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. De NWB Bank is een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een stevige persoonlijkheid hebt. Je bent collegiaal en zoekt altijd de samenwerking en verbinding. Je bent analytisch sterk en in staat relevante ontwikkelingen te signaleren, de gevolgen voor de organisatie, waar mogelijk risico gebaseerd, in kaart te brengen en vervolgens in praktische zin te vertalen naar de organisatie. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van financieel toezicht, bank specifieke regelgeving en niet financiële rapportage. Verder ben je bereid om je in brede zin te ontwikkelen.
 
Wat vragen we
  • Je hebt werkervaring binnen een bancaire omgeving of een van de big four accountant organisaties;
  • Je hebt een afgeronde beroepsopleiding (RA/RO/RE/RC)
  • Je bent minimaal 36 uur per week beschikbaar (32 uur per week is bespreekbaar);
  • Je beschikt over tenminste 5 jaar werkervaring;
  • Je beschikt bij voorkeur over relevante kennis op het gebied van: Cyber security risk, IT, Risk en ESG;
  • Je hebt oog voor kwalitatief goede dossiervorming;
  • Je hebt een stevige, verbindende persoonlijkheid;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en formuleert helder en to the point;
  • Je bent in staat om complexe zaken te doorgronden en houdt focus op hoofdzaken;
  • Je hebt goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Reinout Hoogendoorn, Hoofd iad (reinout.hoogendoorn@nwbbank.com). Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Reinout Hoogendoorn
Hoofd iad
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email