IT coördinator

De NWB Bank is op zoek naar een ervaren IT Coördinator voor de aandachtsgebieden Infrastructuur en Werkplek Services. De IT Coördinator zal samen met de IT afdeling vorm geven aan het op strategisch, tactisch en operationeel niveau verder ontwikkelen van het NWB Infrastructuur- en Werkplek landschap.
 
De IT Coördinator is verantwoordelijk voor het coördineren van de activiteiten van het infrastructuur team (4 fte) en de Servicedesk (4 fte), waarbij in de beginfase de nadruk zal liggen op de Servicedesk. Je bent voor deze aandachtsgebieden de rechterhand van het hoofd ICT. De focus zal liggen op het embedden van beleid, processen en controls binnen beide teams en het coördineren van de werkvoorraad. Als coördinator wordt je ook gevraagd om mee te denken en mede vorm te geven aan een nieuwe visie op Infrastructuur en de Werkplek. In de toekomst wordt dit verantwoordelijkhedenpakket mogelijk uitgebreid met (keten)monitoring en het beheer van systeemkoppelingen.
 
In deze functie:
 • Draag je zorg voor de aansturing van de teams Infrastructuur en Werkplek beheer en stroomlijn je de processen binnen deze teams;
 • Rapporteer je aan en stem je af met de Manager ICT;
 • Draag je zorg voor een adequate en frequente afstemming met de afdelingen IT Security, Risk Management en externe leveranciers;
 • Beheer je de backlog van infra activiteiten, waaronder het beheer van het datacenter, netwerk, (virtuele) servers, storage en de Azure omgeving;
 • Coördineer je de backlog en dagelijkse instroom aan Servicedesk werkzaamheden;
 • Identificeer en implementeer je proactief verbeteringen, zowel procesmatig alsook technisch-inhoudelijk;
 • Stem je af met de andere ICT-teams en (interne) stakeholders over prioriteiten en afhankelijkheden;
 • Werk je mee aan de visie voor Infrastructuur en de Werkplek;
 • Draag je zorg voor de embedding van ITIL-processen (met focus op incident- en changemanagement) conform beleid;
 • Lever je een bijdrage aan het opstellen en bijwerken van beleid, procedures en richtlijnen voor beide teams;
 • Bewaak je naleving van SLA’s en gemaakte rapportage afspraken door de key leveranciers.
De afdeling IT zorgt in samenwerking met leveranciers en externe consultants ervoor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt. De IT afdeling zal de komende jaren een transitie doormaken op diverse vlakken, waaronder de manier van werken, maar ook qua technologie en architectuurkeuzes. Voor de domeinen Infrastructuur en Werkplek Services zal een visie worden opgesteld om te bepalen welke keuzes de komende jaren gemaakt dienen te worden.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • Een bachelor of master in IT, Informatica of een andere relevante afgeronde opleiding;
 • Enkele jaren ervaring in de financiële sector is een pré;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in IT (project) Management inclusief budgetbeheer, leveranciersmanagement en managementrapportages;
 • Adequate kennis van en ervaring met IT Infrastuctuur, zowel on-premises alsook Public Cloud;
 • Ervaring met de Microsoft 365 Werkplek, Sharepoint en Teams;
 • Praktijkervaring met en kennis van het operationaliseren van ITIL-processen;
 • Je bent resultaatgericht en in staat om te werken onder druk, maar vergeet de menselijke maat hierbij niet;
 • Analytisch vermogen om gegevens te verzamelen en te analyseren om trends te identificeren en de prestaties van leveranciers te beoordelen;
 • Ervaring als scrummaster is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gemma Righolt (Hoofd ICT), via gemma.righolt@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Gemma Righolt
ICT manager
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email