Kredietanalist

Wij zoeken een enthousiaste, betrokken en ambitieuze kredietanalist. Wil jij een belangrijke rol spelen in de kredietbeoordeling van al onze publieke klanten? Ben jij op zoek naar een organisatie met korte lijnen, waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheden krijgt? Vind je het leuk om financiële cijfers te analyseren, krediet- en klimaatrisico’s te beoordelen, klantcontact te hebben en verder invulling te geven aan het kredietrisicobeleid van de bank? En vind jij een maatschappelijke en duurzame bijdrage in je werk belangrijk? Dan gaan we graag met je in gesprek over de functie van kredietanalist!

Als kredietanalist kom je terecht in het team kredietbeheer. Dit team is onderdeel van de afdeling Public Finance, en samen zijn we verantwoordelijk voor de kredietverlening aan de publieke sector van Nederland. Als kredietanalist beoordeel je de klanten van NWB Bank, met name op kredietrisico, maar ook op duurzaamheidsaspecten en customer due diligence (CDD). Ook ondersteun je bij aanvragen van nieuwe klanten en zorg je voor een efficiënte onboarding. Op dagelijkse basis:
 • Analyseer je de financiële positie en liquiditeit van klanten en bespreek je deze met klanten;
 • Schrijf je kredietvoorstellen en kredietrevisies;
 • Onderhoud je intensief contact met de betrokken accountmanagers;
 • Informeer en adviseer je het management, met betrekking tot ontwikkelingen in het risicoprofiel van klanten, relevante sectoren en de kredietportefeuille;
 • Geef je uitvoering aan het CDD-beleid van de bank als eerstelijns verantwoordelijke;
 • Heb je oog voor de belangen van de klant en gevoel voor effectieve interne en externe communicatie.
Met wie werk je samen? De afdeling Public Finance bestaat uit 15 professionals inclusief het afdelingshoofd. De afdeling is zowel verantwoordelijk voor het verstrekken van leningen aan de publieke sector van Nederland, als voor het kredietbeheer van deze klanten en de uitvoering van het klimaatactieplan van de bank. Het team kredietbeheer is flink aan het groeien, en kan jouw hulp goed gebruiken! Je directe collega’s zijn slimme, ervaren analisten, met expertise binnen de verschillende sectoren of op het vlak van duurzaamheid. Je werkt zowel zelfstandig, als nauw samen met anderen van de afdeling. Ook met de andere relevante afdelingen van de bank, bijvoorbeeld Credit Risk Management of Compliance, hebben we korte lijnen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het eindresultaat.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.

Wat vragen we:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld binnen een financiële instelling;
 • Je bent analytisch sterk en kunt goed zelfstandig functioneren;
 • Je hebt een commerciële en flexibele instelling;
 • Je bent bedreven in het beoordelen van financiële- en duurzaamheidsrapportages en schrijft graag adviezen;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Leonieke Blaauwgeers, hoofd Public Finance (leonieke.blaauwgeers@nwbbank.com). Ben je al enthousiast en kun je niet wachten om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op!

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Leonieke Blaauwgeers
Hoofd Public Finance
+31 70 416 62 74
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email