Legal counsel financiƫle markten en regulation

Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een Legal Counsel die zich gaat bezighouden met diverse juridische aangelegenheden. In deze functie ligt de focus met name op financiële markten en wet- en regelgeving. Je speelt een adviserende en begeleidende rol bij obligatie-uitgiftes en de bijbehorende programma’s alsook bij derivaten, clearing en repurchase agreements (repo’s) en de betreffende contracten. Verder ben je verantwoordelijk voor het bijhouden en analyseren van voor onze bank relevante nationale en Europese wet- en regelgeving ten aanzien van onder andere financiële markten en financieel toezicht (denk aan CRR/CRD en de Wft). Als legal counsel heb je veel contact met andere afdelingen binnen de bank en met externe partijen zoals advocatenkantoren. Je bent in staat om praktisch en helder juridisch advies te geven aan collega’s en duidelijke instructies te geven aan onze externe (juridische) adviseurs.

De afdeling legal & corporate affairs bestaat uit acht personen. Vier van hen zijn bedrijfsjurist en richten zich op kwalitatief hoogwaardige interne advisering op (bancair) juridisch gebied. Zij werken zeer nauw samen met collega’s van onder andere de afdelingen Treasury, Public Finance en IT om ervoor te zorgen dat de activiteiten van onze bank onder optimale voorwaarden en met minimaal (juridisch) risico plaatsvinden. De afdeling bestaat verder uit de sustainability officer, adviseur communicatie, secretaris van de raad van commissarissen en directiesecretaris. Die laatste is tevens hoofd van de afdeling.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn we met ongeveer 100 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd. Remote werken behoort tot de mogelijkheden.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt, je graag bij een maatschappelijke en duurzame bank wil werken en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je weet van aanpakken, gaat zelfstandig aan de slag gaat, hebt een hands-on mentaliteit en bent oplossings- en resultaatgericht. Je voert je werkzaamheden doordacht en onderbouwd uit.

Wat vragen we
  • Je hebt een relevante academische opleiding;
  • Bij voorkeur beschik je over drie jaar werkervaring als advocaat, kandidaat-notaris of bedrijfsjurist in de financiële sector;
  • Je hebt kennis van advocatenkantoren en ervaring met derivaten (pré);
  • Een analytisch sterk, zelfstandig en assertief persoon;
  • Een teamplayer met een flexibele en pragmatische mindset en hands-on mentaliteit;
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (vereist)
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Simon Zwagemakers, hoofd Legal & Corporate Affairs via simon.zwagemakers@nwbbank.com of 06-57457906.Je motivatiebrief met cv kan je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Simon Zwagemakers
Hoofd Legal & Corporate Affairs / Corporate Secretary
+31 6 574 579 06
+31 70 416 62 59
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email