Medewerker backoffice betalingsverkeer

Als Medewerker Backoffice Betalingsverkeer draag je bij aan het adequaat verloop van de processen en activiteiten van de afdeling. Jouw werkzaamheden zijn zowel uitvoerend als analytisch van aard. In deze rol ben je primair verantwoordelijk voor het ondersteunen en uitvoeren van het dagelijks betalingsverkeer, inclusief handmatige uitbetalingen en het verwerken van betaalbatches.
Je bent het eerste aanspreekpunt voor klantvragen op het gebied van (inter)nationaal online betalingsverkeer. Daarnaast houdt jij je bezig met het uitvoeren van de pre-Anti Money Laundering screening van betalingen, post-AML transactie monitoring en het onderhouden van de Rekening-courant.
 
Je bent een resultaatgerichte teamplayer, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Daarnaast is het belangrijk dat je accuraat en resultaatgericht bent. Kwaliteitsbewustzijn en stressbestendigheid zijn cruciaal in deze rol. Je schakelt snel, pakt ad-hoc werkzaamheden makkelijk op en denkt actief mee over verbeteringen in het werkproces. Bij de werkzaamheden word je natuurlijk zorgvuldig ingewerkt door onze collega’s.
 
De afdeling backoffice bestaat uit 15 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie. Hierbij is het van belang te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de uit te voeren processen cruciaal. De afdeling heeft als ambitie om verder de keten van processen te digitaliseren. De Backoffice werkt intensief samen met interne en externe klanten van de bank en daarnaast met de afdelingen met Treasury, Public Finance (Front-Office), Finance & Control en de applicatiebeheerders van de betaalsystemen.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • Bij voorkeur heb je kennis van SWIFT en een bancair betalingssysteem zoals Sopra;
  • Je bent fulltime beschikbaar en werkt graag vanuit ons kantoor;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je hebt kennis van betalingsverkeer en de bereidheid je hierin verder te ontwikkelen.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Jacqueline Huisman, Coördinator Backoffice, via jacqueline.huisman@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com en wij nemen snel contact met je op.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Jacqueline Huisman
Coördinator backoffice
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email