Medewerker backoffice derivaten

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Medewerker Backoffice Derivaten die impact wil maken binnen de afdeling en de organisatie. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van alle backoffice activiteiten met betrekking tot kapitaalmarkt- en derivatentransacties.
 
Samen met het derivatenteam, bestaande uit 5 collega’s, ben je verantwoordelijk voor het naleven van de vereiste key controls. Je bent risicobewust, gestructureerd en gedisciplineerd in je werkzaamheden. Daarnaast heb je interesse in verschillende Treasury producten en vind je het leuk om bezig te zijn met de ondersteunende processen die hiermee samenhangen. Je kunt deze processen doorgronden en verbeteren, omdat je affiniteit hebt met IT.

De taken en verantwoordelijkheden omvatten:
 • Het verzorgen van alle backoffice activiteiten met betrekking tot kapitaalmarkt- en derivatentransacties: confirmaties, settlements en reconciliaties;
 • Het vastleggen van de processen in ons boekingssysteem Opics;
 • Zorgen dat we voldoen aan relevante wet- en regelgeving;
 • Het verwerken van de uitgifte van commercial paper en obligaties;
 • Intern en extern stakeholdermanagement;
 • Het uitwerken, testen en documenteren van verbeteringen en automatiseringen van onze systemen.
De afdeling Backoffice bestaat uit 15 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie. Hierbij is het van belang te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de uit te voeren processen cruciaal. De afdeling werkt intensief samen met de afdelingen Treasury, Public Finance, Specialised Finance (gezamenlijk de Frontoffice) en Finance & Control.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Interesse in Treasury producten en financiële markten;
 • Goede communicatieve vaardigheden, team spirit en ambitie;
 • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Basisvaardigheden in Microsoft Excel;
 • Kennis van relevante bancaire systemen als Markitwire, TriOptima, Swift is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Thomas Stavrou, coördinator Fixed Income & Derivaten (thomas.stavrou@nwbbank.com). Ben je al enthousiast en kun je niet wachten om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op!

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Thomas Stavrou
Coördinator fixed income & derivaten
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email