Medewerker backoffice leningenbeheer

Als medewerker backoffice draag je bij aan het adequaat verloop van de processen en activiteiten van de afdeling. Jouw werkzaamheden zijn zowel uitvoerend als analytisch van aard. Als medewerker backoffice ben je de spin in het web en samen met een team van 5 medewerkers ben je verantwoordelijk voor het dagelijks liquiditeitenbeheer van de bank. Je zorgt voor het volledig administratief portefeuille management van de leningenportefeuille van de bank en het beheer van het klantenportaal. Daarbij controleer je aktes van leningen en contracten van derivaten en laat deze rechtsgeldig door onze klanten en garantiegevers tekenen.
Ook controleer je de mutaties in stamgegevens van onze klanten, geef je bankgaranties af en vervaardig je overzichten voor in- en extern gebruik.
Je schakelt snel, pakt ad-hoc werkzaamheden makkelijk op en denkt actief mee over verbeteringen in het werkproces. Uiteraard word je zorgvuldig ingewerkt door onze collega’s.
 
De afdeling backoffice bestaat uit een divers team van circa 20 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie. Hierbij is het van belang te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de uit te voeren processen cruciaal. De afdeling heeft als ambitie om de keten van processen verder te digitaliseren. De backoffice werkt intensief samen met externe klanten van de bank, maar werkt ook dagelijks met diverse interne afdelingen zoals Treasury, Public Finance (Front-Office), Finance & Control en de applicatiebeheerders van de betaalsystemen.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 100 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt bij voorkeur kennis van betalingsverkeer en bereidheid je hierin te ontwikkelen;
  • Je bent een resultaatgerichte teamplayer met goede communicatieve vaardigheden en kunt ook goed zelfstandig werken;
  • Je werkt accuraat en bent stressbestendig;
  • Je werkt graag op kantoor, aangezien de rol volledig op kantoor wordt uitgevoerd;
  • Ervaring met lening administratie bij een bancaire instelling is een pré;
  • Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Serge van de Meent, Manager Backoffice via serge.vandemeent@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Serge van de Meent
Manager Backoffice
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email