Regulatory & sustainability data officer

NWB Bank is op zoek naar een analytisch en communicatief sterke collega die de bank helpt met de totstandkoming en indiening van de regulatory en sustainability rapportages en verdere ontwikkeling van de data architectuur.
 
In deze functie:
 • Houd je je bezig met het verzamelen, ontsluiten en analyseren van data gericht op ECB en DNB toezichthouderrapportages;
 • Maak je veelvuldig gebruik van ons uitgebreide Datawarehouse (DWH) systeem;
 • Stel je rapportages op voor interne en externe stakeholders;
 • Neem je deel aan bankbrede projecten waarbij je de data analyse voor je rekening neemt;
 • Draag je bij aan het verder ontwikkelen van de onze duurzaamheidsinformatie om onze strategische ambities waar te maken ten behoeve van de toezichthouders en andere externe belanghebbenden.
De afdeling Finance & Control bestaat uit een team van 10 professionals en rapporteert aan het Hoofd Finance & Control. Het team is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële-, duurzaamheids- en managementrapportages. Tevens zorgt de afdeling ervoor dat het DWH up-to-date blijft door het leggen van verbanden en het uitvoeren van controles. De NWB Bank beschikt over een hoogwaardig DWH waarin alle financiële en niet-financiële datastromen samenkomen. Verder ziet de afdeling toe op de veranderingen van nieuwe wet- en regelgeving voor de bank en helpt deze te implementeren binnen projecten. In verband met toegenomen werkzaamheden gaat de afdeling uitbreiden en is deze vacature voor Regulatory & Sustainability Data Officer ontstaan.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je bent cijfermatig en analytisch sterk;
 • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar ook in teamverband;
 • Vaardig in Excel en SQL;
 • Ervaring met een programmeertaal (bijvoorbeeld Python) is een pré;
 • Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
 • Je staat aan het begin van je carrière of bent toe aan de volgende stap in je loopbaan.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Heleen van Rooijen, Hoofd Finance & Control via heleen.vanrooijen@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Heleen van Rooijen
Hoofd finance & control
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email