Technical application administrator

NWB Bank is op zoek naar een technisch applicatiebeheerder met kennis van databases, DevOps teams en ervaring met het beheer van Microsoft SQL. Ben jij creatief, communicatief sterk en denk je graag mee over het optimaliseren van processen, dan is dit de functie voor jou.

Als technisch applicatiebeheerder draag je samen met je collega’s zorg voor het beheer van het gehele NWB applicatie landschap en vorm je de schakel tussen business en leveranciers. Je bent een sparringpartner voor business stakeholders en levert een bijdrage aan een visie op het NWB Bank applicatie landschap en de architectuur. Je pakket aan werkzaamheden is breed en afwisselend. Taken en verantwoordelijkheden die bij deze rol horen kunnen als volgt worden samengevat:
 
 • Je borgt de kwaliteit en de continuïteit van de verschillende systemen. Dit vertaalt zich naar gebruikersbeheer, oplossen van incidenten, assisteren bij releases en proactief meedenken en meewerken aan structurele verbeteringen;
 • Je inventariseert en analyseert de systeemeisen, de wensen van de gebruikers en je voert systeem- en acceptatietesten uit;
 • Je draagt zorg voor het SQL databasebeheer door het toezien op naleving van standaarden en best practices, op verzoek een restore uitvoeren of een extra backup inplannen;
 • Het uitvoeren van updates en upgrades zowel op de databases als binnen het applicatielandschap;
 • Bij verstoringen fungeer je als tweede lijn’s ondersteuning;
 • Je zorgt voor het opstellen en onderhouden van relevante proces- en systeemdocumentatie;
 • Je werkt vanuit een ‘secure-by-default’ principe en zorgt steeds dat het applicatielandschap up-to-date is in termen van gebruikersbeheer en patching;
 • Je neemt deel aan verschillende (IT) projecten;
 • Je kijkt continu naar mogelijkheden om efficiënter te werken, databases efficiënter te gebruiken en kom je met ideeën om processen verder te optimaliseren;
 • Bijhouden van en inspelen op technische ontwikkelingen.
De IT afdeling zorgt in samenwerking met leveranciers en externe consultants ervoor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur laag tot en met de applicaties) gemanaged en continu verbeterd wordt. Het applicatiebeheer team is verantwoordelijk voor specifieke business applicaties alsmede generieke applicaties. De IT afdeling zal de komende jaren een transitie doormaken op diverse vlakken zoals de manier van werken, een nieuw samenwerkingsmodel met de business en development partijen en op het gebied van technologie en architectuur keuzes.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 100 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
Wat vragen we: Je hebt met een breed scala aan applicaties en toepassingen ervaring opgedaan. Je hebt basiskennis van IT Infra en IT Security en ITIL kent voor jou geen verrassingen. Je kunt deze processen op een effectieve en efficiënte manier toepassen, daarbij rekening houdend met de ‘auditability’ ervan. Je weet de essentie van de opdracht te achterhalen door het stellen van de juiste vragen.

En verder:
 • Heb je HBO werk- en denkniveau;
 • Heb je minimaal 3 jaar recente ervaring met technisch applicatiebeheer;
 • Heb je technische beheerkennis van en ervaring met Windows SQL databases;
 • Aantoonbare ervaring met het inrichten van CI/CD ketens;
 • Kennis van en ervaring met het beheren van (complexe) data oplossingen zoals een Datawarehouse;
 • Kennis van en ervaring met het werken IT integratie en process automation oplossingen;
 • Kennis en ervaring met certificaten en met het Microsoft Power platform is een pré;
 • Kennis van methodes zoals TMAP/ Kennis en ervaring met geautomatiseerd testen is een pré;
 • Beheers je bij voorkeur de Nederlandse taal.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Gemma Righolt, IT manager, (gemma.righolt@nwbbank.com ). Je motivatiebrief met cv kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Gemma Righolt
ICT manager
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email