NWB Bank zoekt een ALM risk manager

Als Asset & Liability (ALM) risk manager draag je zorg voor de uitvoer en verdere ontwikkeling van het ALM risk management van de bank door middel van analyses, modellering en kwantificering van risico’s. Hiermee til je het risicobewustzijn van de bank naar een hoger niveau.
 
In deze positie richt je je op:
 • Ontwikkeling, implementatie en beheer van renterisico kaders en verslaglegging hieromtrent;
 • Ontwikkeling, implementatie en beheer van liquiditeitsrisico kaders en verslaglegging hieromtrent;
 • Het bijdragen aan interne stresstesten en door toezichthouder gevraagde stresstesten;
 • Advisering op het gebied van rente- en liquiditeitsrisico, balansstrategie, nieuwe producten en transacties;
 • Het beoordelen van de impact van nieuwe wet- en regelgeving op het kapitaal-, renterisico- en liquiditeitsbeheer van de bank;
 • Naast de rol van ALM risk manager, participatie bij organisatie brede trajecten en projecten zoals het beoordelen van nieuwe producten danwel regelgeving.
 
De afdeling risk management bestaat uit twee teams met in totaal 9 professionals die rapporteren aan de Chief Risk Officer van de bank. De afdeling in zijn geheel is verantwoordelijk voor het financieel risico management. Binnen risk management zijn het credit risk en het ALM risk team verantwoordelijk voor respectievelijk het krediet risico management en het ALM risico management (voornamelijk rente risico en liquiditeitsrisico). NWB Bank maakt gebruik van data architectuur waar risico modellen en risico rapportages veelal in geïntegreerd zijn. De functie van ALM risk manager valt binnen het ALM risk team.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 80 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • Je hebt een academisch werk en denk niveau;
 • Je bent analytisch sterk;
 • Je bent proactief en in staat zelfstandig te opereren;
 • Je werkt gestructureerd, en behoudt het overzicht;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden (Nederlandse en Engelse taal);
 • Je hebt enkele jaren werkervaring op het gebied van financieel risk management;
 • Je bent vaardig in Excel.
 
Ben je geïnteresseerd? Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Jasper van den Bor (jasper.vandenbor@nwbbank.com).
Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Jasper van den Bor
Risk manager
Send me an email