ESG risk manager

Wil jij werken aan ESG risico’s bij een bank die volledig staat opgesteld voor de publieke taak? Als ESG Risk Manager bij de NWB Bank zet je jouw ervaring op risicomanagement in om een ​​positieve verandering teweeg te brengen.
 
Dit is jouw kans om Environmental, Social en Governance risico’s te implementeren binnen een significante financiële instelling. De verwachtingen en ambities op ESG risicomanagement zijn hoog en ontwikkelen zich snel. Als ‘de duurzame waterbank’ zijn wij een voorname financier in de energietransitie, stevig ESG risico management is daarbij van cruciaal belang. Aanvullend nemen de vereisten van onze toezichthouders toe. Binnen NWB Bank bouwen we op dit moment ervaring en expertise op om ESG verder te implementeren in ons risicomanagementraamwerk.
 
Als ESG Risk Manager kom je terecht in ons Credit Risk Management team. Het is jouw verantwoordelijkheid om ESG-risicomanagement binnen de bank verder te ontwikkelen en te implementeren. Dit vereist dat je actief samenwerkt met toezichthouders, externe en interne ESG-specialisten en klanten om de uitdagingen en vereisten te begrijpen. Je hebt een leidende rol met betrekking tot het meten, modelleren, beheersen en rapporteren van ESG-risico's. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het monitoren van de wettelijke vereisten en ontwikkelingen op het gebied van ESG-risicomanagement. Wij zoeken mensen die hun conceptuele vermogen zelf kunnen uitwerken in praktische toepassingen en zichzelf herkennen als slagvaardig, deskundig en inventief.
 
De afdeling Credit Risk Management maakt deel uit van de tweede lijn waartoe ook Asset & Liability Management, Operational Risk Management en Compliance behoren. De afdeling Credit Risk rapporteert aan de Chief Risk Officer en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van risicobeheerkaders, -beleid en -processen voor kredietrisico, counterparty credit risk en ESG risk. Daarnaast onderhoudt de afdeling de kredietrisico modellen en beoordeelt kredietvoorstellen en revisies. Alle afdelingen in de tweede lijn werken nauw samen op diverse overkoepelende onderwerpen zoals de Risk Appetite, de ICAAP/ILAAP, tweedelijns monitoring.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 100 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  •  Academisch werk en denkniveau;
  • Meer dan 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen risicomanagement in de financiële sector;
  • Ervaring of aantoonbare affiniteit met beheersing van duurzaamheidsrisico’s binnen financiële instellingen of advisering en kennis over gerelateerde marktontwikkelingen, standaarden en regelgeving;
  • Conceptueel sterk en in staat om deze uit te werken praktische toepassingen;  
  • Sterke schrijf- en presentatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Rowan Kolenbrander, Head of Credit Risk Management (rowan.kolenbrander@nwbbank.com). Ben je al enthousiast en kun je niet wachten om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op!

 

​​​

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Rowan Kolenbrander
Hoofd credit risk management
Send me an email
Contact
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Send me an email