NWB Bank zoekt een financial accounting associate

Als financial accounting associate ben je (mede)verantwoordelijk voor een adequaat functionerende financiële administratie, draagt zorg voor het juist, tijdig en volledig uitvoeren van de dagelijkse financiële administratie alsmede de communicatie hierover aan interne en externe belanghebbenden. Je hebt oog voor optimalisering van bestaande processen en bent in staat op een praktische manier verbeteringen door te voeren. Tevens zul je een assisterende rol uitoefenen bij de crediteuren- en debiteurenadministratie. Parttime werken is mogelijk.
 
De afdeling finance & control bestaat thans uit een team van 8 professionals rapporterend aan het hoofd finance & control, en is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële, duurzaamheids- en managementrapportages. Tevens zorgt de afdeling ervoor dat het Datawarehouse (DWH) up-to-date blijft door het leggen van verbanden en het uitvoeren van controles. De NWB Bank beschikt over een hoogwaardig DWH waarin alle financiële en niet-financiële datastromen samenkomen. In verband met toegenomen werkzaamheden en de wens tot verdere digitalisering en automatisering gaat de afdeling uitbreiden en is deze vacature voor financial accounting associate ontstaan. Het takenpakket is veelzijdig en biedt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
 
De financial accounting associate is samen met de twee andere accounting associates verantwoordelijk voor onderstaande gebieden:
  • Het analyseren en optimaliseren van de dagelijkse boekingen en tussenrekeningen in samenwerking met verschillende afdelingen binnen NWB Bank;
  • Verzamelen, coderen en invoeren de dagelijkse boekingen in (bank, kas, debiteuren en memoriaal);
  • Maandelijkse kostenrapportage en analyse (vs budget);
  • Controle en specificatie saldo diverse tussenrekeningen NWB Bank;
  • Crediteurenadministratie
  • Debiteurenadministratie (inlezen bestanden, afletteren ontvangsten);
  • Signaleren overschrijdingen van betalingstermijnen en actie ondernemen (debiteurenbewaking);
  • Dagelijkse analyse van de aansluiting in rekening-courant mutaties tussen financiële administratie (Unit4 Business World) en rekening-courant subadministratie (Sopra);
  • Ondersteuning salarisadministratie (grootboek);
  • BTW aangifte (per kwartaal);
  • Externe contacten met debiteuren, crediteuren en service providers.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 80 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.
 
Wat vragen we
  •  Een afgeronde HBO opleiding in de richting van financiële administratie of vergelijkbar werk- en denk niveau;
  • Je hebt relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je bent analytisch en werkt accuraat en gestructureerd;
  • Cijfermatig inzicht;
  • Goede kennis van Microsoft Office;
  • Goede communicatieve vaardigheden, team spirit en ambitie;
  • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk);
  • Samenwerkingsvermogen, zelfstandig, initiatiefrijk.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Heleen van Rooijen, hoofd finance & control via heleen.vanrooijen@nwbbank.com of telefonisch 06-5106 2894. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Heleen van Rooijen
Hoofd finance & control
Send me an email