NWB Bank zoekt een ervaren allround legal counsel

De legal counsel zal zich bezighouden met advisering en ondersteuning van transacties van de bank op het gebied van zowel het verstrekken als het aantrekken van financiering. Je bent betrokken bij het opstellen van diverse (financierings)contracten en speelt een adviserende en begeleidende rol bij obligatie-uitgiftes en de bijbehorende programma’s. Je hebt affiniteit met financiële markten en ervaring/kennis op het gebied van derivaten, clearing en repurchase agreements (repo’s) en de betreffende contracten. Verder ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van en adviseren over relevante nationale en Europese wet- en regelgeving op het gebied van financieel toezicht (onder andere CRR/CRD en de Wft) en corporate governance. Als legal counsel heb je veelvuldig contact met andere afdelingen binnen de bank en externe partijen zoals advocatenkantoren.

De afdeling legal & corporate affairs bestaat uit zes personen. De afdeling concentreert zich op kwalitatief hoogwaardige interne advisering op (bancair) juridisch gebied en op optimale ondersteuning van de directie en advisering op het gebied van duurzaamheid, strategie, communicatie en stakeholdermanagement. Daarnaast draagt de afdeling zorg voor een optimaal functionerend secretariaat van de raad van commissarissen en zijn commissies, een goed verloop van de aandeelhoudersvergaderingen en het corporate governance-beleid van de bank.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn we met ongeveer 80 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan, hebt een hands-on mentaliteit en bent oplossings- en resultaatgericht.

Wat vragen we:
  • Minimaal zeven jaar werkervaring als advocaat, kandidaat-notaris, toezichthouder of bedrijfsjurist in de financiële sector;
  • Een afgeronde academisch juridische opleiding;
  • Analytisch sterk, zelfstandig en assertief;
  • Samenwerkingsvermogen;
  • Goede onderhandelingsvaardigheden;
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lotte Rodenburg, HR Business Partner via mail naar onderstaand adres of telefonisch 06-10005511. Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Lotte Rodenburg
HR Business Partner
+31 70 416 62 66
Send me an email
Contact
Marian Bauman
HR Manager
+31 70 416 62 66
Send me an email