Vacature regulatory & sustainability controller

De regulatory & sustainability controller is een gedreven professional met kennis van ECB en DNB toezichthouderrapportages. Je draagt zorg voor de totstandkoming en indiening van deze rapportages, het analyseren van wet- en regelgeving en het doorvoeren van wijzigingen in de rapportages. Daarbij maak je gebruik van het uitgebreide Datawarehouse (DWH) systeem van de bank. Daarnaast zul je ondersteunen bij de totstandkoming van (interne) managementrapportages en budgettering. Je zal veelvuldig contact hebben met andere afdelingen binnen de bank en externe stakeholders, zoals toezichthouders, accountants en externe adviseurs. Als duurzame waterbank zullen wij verder onze duurzaamheidsinformatie verder ontwikkelen om onze strategische ambities waar te maken. Ook zullen de toezichthouder en andere externe stakeholders steeds meer duurzaamheidsinformatie van de bank gaan vragen. In de totstandkoming van deze informatie zal je ook een belangrijke rol gaan spelen.
 
De afdeling finance & control bestaat thans uit een team van 8 professionals rapporterend aan het hoofd finance & control, is verantwoordelijk voor de tijdigheid, juistheid en volledigheid van de financiële administratie en de bijbehorende financiële, duurzaamheids- en managementrapportages. Tevens zorgt de afdeling ervoor dat het DWH up-to-date blijft door het leggen van verbanden en het uitvoeren van controles. NWB Bank beschikt over een hoogwaardig DWH waarin alle financiële en niet-financiële datastromen samenkomen. Verder ziet de afdeling toe op de veranderingen van nieuwe wet- en regelgeving voor de bank en helpt deze te implementeren binnen projecten. In verband met toegenomen werkzaamheden gaat de afdeling uitbreiden en is deze vacature voor regulatory & sustainability controller ontstaan.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 90 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.
 
Wat vragen we
  • Een afgeronde WO of HBO opleiding in financiële richting;
  • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis van regelgeving op het gebied van financiële en niet-financiële informatie;
  • Cijfermatig en analytisch sterk;
  • Goede communicatieve vaardigheden, team spirit en ambitie;
  • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk);
  • Samenwerkingsvermogen, zelfstandig, initiatiefrijk.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Heleen van Rooijen, hoofd finance & control via heleen.vanrooijen@nwbbank.com of telefonisch 06-5106 2894. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Heleen van Rooijen
Hoofd finance & control
Send me an email