NWB Bank zoekt een ervaren IT security officer

We zijn op zoek naar een ervaren IT Security Officer die samen met de IT afdeling vorm kan geven aan de inrichting van een Security Operations Control (SOC) team. Ben jij iemand die van aanpakken weet, houd je ervan om in teamverband iets nieuws op te bouwen, zoek je een diverse baan èn heb je een sterke achtergrond in IT Security, dan ben je voor ons een interessante kandidaat.

De IT afdeling zorgt in samenwerking met leveranciers en externe consultants ervoor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur laag tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt.

De IT afdeling zal de komende jaren een transitie doormaken op diverse vlakken, waaronder de manier van werken, maar ook qua technologie en architectuur keuzes. De komende jaren zal de bank op het gebied van IT innovatie en digitalisering een aantal grote stappen nemen. Om te borgen dat de bank ook in de toekomst aan de IT Security en Compliance doelstellingen zal blijven voldoen, wordt binnen IT een SOC ingericht. Als Security Officer ben je zelf betrokken bij de invulling hiervan. 

Taken en verantwoordelijkheden die horen bij deze rol zijn o.a.;

 • Deelname aan en / of Product Owner rol invullen bij de projecten op de IT Security Roadmap
 • Aanscherpen van beleid en processen op het gebied van IT Security, alsook vorm geven aan de digitalisering van Security processen
 • Het uitvoeren van periodieke security assesments, eventueel in samenwerking met een partner
 • Het periodiek evalueren (en opvolging geven aan de aandachtspunten vanuit deze evaluatie) van het IT Security beleid, Security landschap en de vendor afspraken inzake IT Security
 • Optreden als sparring partner voor Business en IT t.a.v. het borgen van IT Security richtlijnen binnen projecten
 • Het onderkennen van en vormgeven aan verbeter initiatieven op het gebied van IT Security
 • Kennis deling met diverse stakeholders en afdelingen

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn we met circa 75 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je bijzonder gemotiveerd bent jezelf en de organisatie te verbeteren, met steeds een veilige IT omgeving als uitgangspunt. Je wisselt makkelijk van rol (security officer, adviseur, informatie analist) en haalt plezier uit het schakelen met verschillende stakeholders. 

Wat vragen we
Je bent een ervaren IT Security Officer en hebt met een breed scala aan IT Security toepassingen ervaring opgedaan. Je hebt een basiskennis van IT infrastructuur, cloud technologie (bij voorkeur Microsoft Azure) en applicatie ontwikkeling. En verder:
 • HBO- of WO-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de financiële sector.
 • Minimaal 5 jaar in een IT Security / informatiebeveiligingsrol.
 • Ervaring met informatiebeveiliging assessments en certificeringen (SAE, ISO, SOC)
 • Certificeringen als CISSP, CISA, CRISC en CISM zijn een pré.
 • Ervaring met de inrichting en functionele werking van Vulnerability scanning oplossingen, IGA oplossingen alsmede SIEM oplossingen.
 • Ervaring met het opstellen en presenteren van (project) voorstellen binnen je eigen vakgebied.
 • Ervaring met het invullen van de Security Office rol in relatie tot vendor en outsourcingspartners.

Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Gemma Righolt, IT manager, (gemma.righolt@nwbbank.com). Je motivatiebrief met C.V. kun je voor 18 januari 2021 richten aan solliciteren@nwbbank.com.

Working at NWB Bank

View all job offers

More information?

Contact
Gemma Righolt
ICT manager
Send me an email