NWB Bank financiert N18 Enschede-Groenlo PPS Project

NWB Bank is verheugd mede te delen dat het financial close heeft bereikt op het N18 Groenlo-Enschede PPS project, waarbij NWB Bank het consortium van DIF en VolkerWessels heeft ondersteund.

Het project betreft het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud (DBFM) van een traject van 27 kilometer van de N18, zoals aanbesteed door Rijkswaterstaat in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De bouw zal naar verwachting in 2016 starten en voltooid zijn in 2018 en zal door VolkerWessels en haar dochterbedrijven op zich genomen worden. Na de bouw zal het consortium verantwoordelijk zijn voor het onderhoud voor een periode van 25 jaar.

De financieringsfaciliteiten zullen worden verschaft door MUFG, SMBC, BNG Bank, NWB Bank en Rabobank. De aandeelhouders zijn VolkerWessels and DIF Infrastructure IV.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Fonds

In 2014 bleek uit het OESO-rapport ‘Water governance in the Netherlands: Fit for the future?’ eens te meer dat het Nederlandse waterbeheer een ‘global reference’ vormt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van de NWB Bank. Als bank van en voor die publieke sector heeft de NWB Bank logischerwijs andere waarden dan puur commerciële partijen en wordt er veel waarde gehecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.