NWB Bank winnaar ‘Social Bond of the Year’ award

De Nederlandse Waterschapsbank heeft voor het tweede jaar op rij de award ‘Social Bond of the Year’ gewonnen van het tijdschrift Environmental Finance. De prijs is toegekend naar aanleiding van de vorig jaar november door de NWB Bank uitgegeven €600mln Affordable Housing Bond. De NWB Bank heeft sinds 2017 zeven Affordable Housing Bonds uitgegeven met een totaal volume van € 5,6 miljard. De bank is daarmee wereldwijd de grootste uitgever van Social Bonds.

“Wij zijn trots om deze award opnieuw in ontvangst te mogen nemen. Deze prijs onderstreept dat investeerders waardering hebben voor onze rol als duurzame financiële partner van de Nederlandse publieke sector. Ook in 2019 zullen we weer een substantieel deel van onze funding ophalen met duurzame obligaties“, aldus Tom Meuwissen, general manager treasury bij de NWB Bank.

De waardering en interesse van investeerders in de duurzame obligaties van de NWB Bank blijkt ook uit het succes van de Investor Day Netherlands . Op 9 en 10 april heeft NWB Bank dit event voor de derde keer de georganiseerd. Zo’n 15 investeerders uit binnen- en buitenland bezoeken op uitnodiging van de bank projecten die als voorbeeld dienen voor financiering met de opbrengsten van de Water Bonds en Affordable Housing Bonds die de NWB Bank heeft uitgegeven. Dit jaar was dat onder andere de Afvalwaterzuiveringsinstallatie van Hoogheemraadschap Rijnland in Katwijk en een sociaal woningbouwproject in Leiden van woningcorporatie Ons Doel.

Voor meer details over de Environmental Finance ‘Social Bond of the Year’ Award, klik hier.

Nederlandse Waterschapsbank N.V., Rooseveltplantsoen 3, 2517 KR Den Haag
Informatie voor media: Simon Zwagemakers, t 070-4166259 / 06-57457906 e persinfo@nwbbank.com

De NWB Bank is een national promotional bank die als doel heeft de financieringslasten van de publieke sector zo laag mogelijk te houden. De bank bedient met name decentrale overheden (waterschappen, gemeenten en provincies) en instellingen onder garantie van (decentrale) overheden zoals woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Door haar AAA/Aaa-ratings en financiële deskundigheid is de bank in staat altijd actief in te spelen op de behoefte van haar klanten waardoor zij hun maatschappelijke taak in Nederland zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. De NWB Bank staat als significante bank onder toezicht van de Europese Centrale Bank.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Fonds

In 2014 bleek uit het OESO-rapport ‘Water governance in the Netherlands: Fit for the future?’ eens te meer dat het Nederlandse waterbeheer een ‘global reference’ vormt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van de NWB Bank. Als bank van en voor die publieke sector heeft de NWB Bank logischerwijs andere waarden dan puur commerciële partijen en wordt er veel waarde gehecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.