NWB Bank financiert het Rechtbank Amsterdam PPS Project

NWB Bank is verheugd mede te delen dat het financial close heeft bereikt op het Rechtbank Amsterdam PPS project, waarbij NWB Bank het NACH consortium bestaande uit Macquarie Capital heeft ondersteund.

Het project betreft het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de services (DBFMO) van de nieuw te bouwen rechtbank in Amsterdam, zoals aanbesteed door Rijksvastgoedbedrijf in opdracht van de Raad voor de Rechtspraak.

De bouw zal naar verwachting in 2017 starten en voltooid zijn in 2020 en zal door Heijmans, Facilicom en verscheidene onderaannemers waaronder KAAN architecten, DVP, ABT en M.J. de Nijs & Zonen op zich genomen worden. Na de bouw zal het consortium verantwoordelijk zijn voor het onderhoud voor een periode van 30 jaar.

De financieringsfaciliteiten zullen worden verschaft door SMBC, MEAG, MUFG en NWB Bank met een looptijd van 29.5 jaar plus de bouwperiode. Enig aandeelhouder is Macquarie Capital.

Het consortium is geadviseerd door Allen & Overy (juridisch) en Macquarie Capital (financieel). De financiers zijn geadviseerd door Norton Rose Fulbright (juridisch), Turner & Townsend (technisch), BDO (model audit) and Marsh (verzekeringen). Rijksvastgoedbedrijf is geadviseerd door PwC (financieel).

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Fonds

In 2014 bleek uit het OESO-rapport ‘Water governance in the Netherlands: Fit for the future?’ eens te meer dat het Nederlandse waterbeheer een ‘global reference’ vormt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van de NWB Bank. Als bank van en voor die publieke sector heeft de NWB Bank logischerwijs andere waarden dan puur commerciële partijen en wordt er veel waarde gehecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.