NWB Bank financiert het Tweede Coentunnel PPS Project

NWB Bank is verheugd mede te delen dat het recentelijk is toegetreden als financier tot het Tweede Coentunnel PPS Project, die zich reeds in operationele fase bevindt. Hiermee breidt NWB Bank haar PPS portfolio verder uit en vergroot het haar aanwezigheid in de Nederlandse PPS markt.

Het project betreft het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud (DBFM) van de Tweede Coentunnel, zoals aanbesteed door Rijkswaterstaat in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De bouw van het project is gestart in 2009 en begin 2014 voltooid. Na de bouw is het consortium verantwoordelijk voor het onderhoud van het project voor een periode van 24 jaar, waarbij gedacht moet worden aan onderhoud van tunnel technische installaties, wegdek en structurele elementen.

De consortium partners (aandeelhouders en aannemers) van het project bestaan uit Arcadis, Besix Group, CFE, Dura Vermeer Groep, TBI, DEME Group en Vinci.

De groep financiers van het project bestaan uit ABN AMRO Group, Bayerische Landesbank, NWB Bank, Bank Nederlandse Gemeenten, KfW IPEX-Bank en de Europese Investeringsbank.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Fonds

In 2014 bleek uit het OESO-rapport ‘Water governance in the Netherlands: Fit for the future?’ eens te meer dat het Nederlandse waterbeheer een ‘global reference’ vormt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van de NWB Bank. Als bank van en voor die publieke sector heeft de NWB Bank logischerwijs andere waarden dan puur commerciële partijen en wordt er veel waarde gehecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.