NWB Bank financiert A27/A1 PPS Project

NWB Bank is verheugd mede te delen dat het financial close heeft bereikt op het A27/A1 PPS project, waarbij NWB Bank het consortium bestaande uit Heijmans Capital (een joint venture van Heijmans en 3i Infrastructure), 3i Infrastructure en Fluor heeft ondersteund. Hiermee breidt NWB Bank haar PPS portfolio verder uit en vergroot het haar aanwezigheid in de Nederlandse PPS markt.

Het project betreft het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud (DBFM) van de reconstructie van de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes, en de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg, zoals aanbesteed door Rijkswaterstaat in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De bouw zal naar verwachting begin 2017 starten en voltooid zijn eind 2018. Na de bouw zal het consortium verantwoordelijk zijn voor het onderhoud voor een periode van 25 jaar.

De financieringsfaciliteiten zullen worden verschaft door DZ Bank AG, ING Belgium SA/NV, KBC Bank NV, Sumitomo Mitsui Banking Corporation en Nederlandse Waterschapsbank N.V. De aandeelhouders zijn Heijmans Capital, 3i Infrastructure en Fluor.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Fonds

In 2014 bleek uit het OESO-rapport ‘Water governance in the Netherlands: Fit for the future?’ eens te meer dat het Nederlandse waterbeheer een ‘global reference’ vormt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van de NWB Bank. Als bank van en voor die publieke sector heeft de NWB Bank logischerwijs andere waarden dan puur commerciële partijen en wordt er veel waarde gehecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.