NL Doet 2017

Het Oranje Fonds organiseerde afgelopen 10 en 11 maart 2017, samen met diverse organisaties in het land, haar jaarlijkse vrijwilligersactie NL Doet en stimuleert hiermee iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ben je ook benieuwd naar wat verschillende medewerkers van NWB Bank afgelopen vrijdag met NL Doet hebben gedaan?
NL Doet actie 1: Grofvuilvissen in de Leidse grachtenDoor 8 medewerkers van NWB Bank werd afgelopen vrijdag deelgenomen aan de vrijwilligersactie grofvuilvissen op twee plekken in de Leidse grachten, namelijk de Oude Singel en het Rapenburg. Dit was één van de grotere grofvuilvisacties door vrijwilligers uitgevoerd in Leiden. Zoals te zien op onderstaande foto is de betreffende gracht voor de vrijwilligers van NWB Bank, ‘de Oude Singel’, weer een stukje schoner! De vangst van de twee grachten tezamen, voornamelijk ijzer en staal, is opgehaald en wordt hergebruikt door de lokale ijzerhandel.

De vangst van de dag bestond onder andere uit:201 fietsen, 19 grote vuilniszakken met restafval, 2 vloerkleden, 4 paraplu's, 1 bouwhek, , 1 spade, 1 stofzuiger, 1 ijzeren kast, 15 winkelwagens, 1 televisie, 6 diverse Leidse paaltjes, 2 fietsenrekken en een staande schemerlamp. NL Doet actie 2: Assisteren bij high tea voor Woonzorgcentrum Loosduinse HofEen enthousiast team van 4 bankmedewerkers heeft een high tea verzorgd voor de bewoners van het Loosduinse Hof in de Haagse regio. De bewoners hebben kunnen genieten van diverse zoete en hartige hapjes, met sandwiches die door een van de bankmedewerkers zelf zijn gemaakt. Tijdens de high tea was er speciaal voor deze gelegenheid een artiest met live muziek aanwezig. De bewoners hebben hier zichtbaar van genoten en voelden zich met de vele, luxe hapjes zeer verwend. Onderstaande foto geeft een aardig sfeerbeeld.

Waterinnovatieprijs

De NWB Bank reikt jaarlijks samen met de Unie van Waterschappen de Waterinnovatieprijs uit om duurzame innovaties op het gebied van water te stimuleren.

Naar de Waterinnovatieprijs

NWB Fonds

In 2014 bleek uit het OESO-rapport ‘Water governance in the Netherlands: Fit for the future?’ eens te meer dat het Nederlandse waterbeheer een ‘global reference’ vormt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van de NWB Bank. Als bank van en voor die publieke sector heeft de NWB Bank logischerwijs andere waarden dan puur commerciële partijen en wordt er veel waarde gehecht aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.