Accountmanager

Wij zoeken een enthousiaste, betrokken en ambitieuze accountmanager. Wil jij een belangrijke rol spelen in de kredietverlening aan onze publieke klanten? Ben jij op zoek naar een organisatie met korte lijnen, waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheden krijgt? Vind je het leuk om veelvuldig klantcontact te hebben, cijfermatig bezig te zijn én contact te onderhouden met andere banken over financiële producten? En vind jij een maatschappelijke en duurzame bijdrage in je werk belangrijk? Dan gaan we graag met je in gesprek over de functie van accountmanager!
 
Als accountmanager kom je terecht bij de afdeling Public Finance. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de kredietverlening aan de publieke sector van Nederland, met een omzet van zo’n €8-10 miljard per jaar en een kredietportefeuille van circa €50 miljard. Als accountmanager ben jij het eerste aanspreekpunt voor de klant en ga je met enige regelmaat bij hen op bezoek. Je houdt je dagelijks bezig met het prijzen van leningen en het afsluiten van transacties met onze klanten. Verder ben je verantwoordelijk voor het afdekken van het renterisico op de kredieten die je verstrekt, waardoor je ook veel contact hebt met andere banken.
 
De afdeling Public Finance bestaat uit 15 professionals inclusief het afdelingshoofd. De afdeling is zowel verantwoordelijk voor het verstrekken van leningen aan de publieke sector van Nederland, als voor het kredietbeheer van deze klanten en de uitvoering van het klimaatactieplan van de bank. Je werkt op dagelijkse basis samen met drie andere accountmanagers binnen het team Accountdesk. Uiteraard heb je ook regelmatig contact met de kredietanalisten over klantgerelateerde zaken, net als met andere relevante afdelingen binnen de bank, zoals Treasury, Risk Management of Legal.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van drinkwaterbedrijven, regionale netbeheerder, UMC’s, duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  • HBO+ denk- en werkniveau;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld als accountmanager binnen een financiële instelling of als financieel adviseur aan de publieke sector;
  • Je bent cijfermatig en analytisch sterk;
  • Je hebt een commerciële en flexibele instelling;
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels.
Belangrijk om te weten is dat de werkzaamheden in verband met de veiligheid alleen op kantoor uitgevoerd kunnen worden.
 
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Leonieke Blaauwgeers, Hoofd Public Finance (leonieke.blaauwgeers@nwbbank.com). Ben je al enthousiast en kun je niet wachten om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op!

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Leonieke Blaauwgeers
Hoofd Public Finance
+31 70 416 62 74
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail