Credit risk manager

Wil jij ervaring op doen in risk management binnen een bancaire omgeving? Heb jij daarnaast affiniteit met het beoordelen van kredietrisico’s en vind jij een maatschappelijke en duurzame bijdrage in je werk belangrijk? Dan past deze functie bij jou.
 
Als Credit Risk Manager houd je je voornamelijk bezig met de tweedelijns beoordeling van de individuele kredietrisico’s van onze klanten. Je bent in staat om kritisch te kijken naar de aanvragen en revisies van onze collega’s van Public Finance en verdiept je in de specifieke risico’s en bijzonderheden van de verschillende klantengroepen binnen de publieke sector. In deze rol heb je actief contact met collega’s van de Public Finance en andere afdelingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van portfolio monitoring rapportages. Affiniteit met data en IT draagt bij om jezelf verder te ontwikkelen in risk management binnen de bank.
 
De afdeling Credit Risk Management maakt deel uit van de tweede lijn waartoe ook Asset & Liability Management, Operational Risk Management en Compliance behoren. De afdeling Credit Risk rapporteert aan de Chief Risk Officer en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van risicobeheerkaders,-beleid en -processen voor kredietrisico, counterparty credit risk en ESG risk. Daarnaast onderhoudt de afdeling de kredietrisico modellen en beoordeelt kredietvoorstellen en revisies. Alle afdelingen in de tweede lijn werken nauw samen op diverse overkoepelende onderwerpen zoals de Risk Appetite, de ICAAP/ILAAP, tweedelijns monitoring.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht. De NWB Bank is altijd op zoek naar innovatieve en pragmatische oplossingen die waarde toevoegen voor onze klanten.
 
Wat vragen we:
  • Je staat aan het begin van je carrière of bent toe aan een tweede stap;
  • Een afgeronde academische opleiding;
  • Affiniteit met kredietrisico’s en interesse om deze te ontwikkelen;
  • Je bent enthousiast, gedreven en leergierig;
  • Creativiteit en een pragmatische mentaliteit;
  • Bereidheid om in jezelf te investeren via interne en externe trainingen;
  • Sterke schrijf- en presentatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Rowan Kolenbrander, Hoofd Credit Risk Management (rowan.kolenbrander@nwbbank.com). Ben je al enthousiast en kun je niet wachten om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op!
 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Rowan Kolenbrander
Hoofd credit risk management
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail