Functioneel beheerder

De NWB Bank is op zoek naar een Functioneel Beheerder die een belangrijke rol zal innemen in het beheren en optimaliseren van de diverse applicaties die worden gebruikt binnen de organisatie. Ben jij op zoek naar een organisatie met korte lijnen, waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheden krijgt? Wil jij daarnaast graag impact maken binnen de afdeling en de organisatie? Dan past deze functie bij jou!

In deze functie:
 • Heb je een coördinerende en betrokken rol tussen de business en ICT;
 • Heb je nauw contact met de gebruikers, applicatiebeheer, technisch beheer en de informatie analisten;
 • Zorg je voor de juiste communicatie en voorbereiding van de gebruikers bij wijzigingen, zoals systeem upgrades of nieuwe releases van databaseservers;
 • Ben je betrokken bij het opstellen van functionele specificaties en bij het testmanagement;
 • Beheer je gebruikersfuncties en ondersteun je de gebruikers bij het juiste gebruik van de systemen;
 • Beheer je het incidentenmanagement;
 • Beschrijf en onderhoud je de documentatie (procesbeschrijvingen, AO/IC) van de relevante systemen;
 • Beantwoord je vragen van gebruikers over de verschillende systemen.
 • Bewaak en onderhoud je de informatie-uitwisseling met gekoppelde systemen;
De afdeling Backoffice  bestaat uit 4 teams (circa 22 personen) zijnde; Leningbeheer, Funding en Derivaten, Betalingsverkeer en Informatie analyse. Zij zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie. Hierbij is het van belang te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de uit te voeren processen cruciaal. De afdeling werkt intensief samen met Treasury, Public Finance (Front-Office) en Finance & Control.

De afdeling bestaat uit vier teams:
 • Leningbeheer: draagt zorg voor het opstellen, rechtsgeldig ondertekenen, uitbetalen van leningen en cash management.
 • Funding en Derivaten: is verantwoordelijk voor alle funding transacties, namelijk obligaties, commercial papers, medium-term notes en derivaten.
 • Betalingsverkeer: verzorgt voor onze klanten alle werkzaamheden rondom het rekening courant systeem en de monitoring van transacties.
 • Informatie analyse: ondersteunt de organisatie bij het vertalen van vraagstukken uit de organisatie naar concrete en realiseerbare voorstellen en het verbeteren van de informatievoorziening
Ter uitbreiding van het team Informatie analisten zijn wij op zoek naar een functioneel beheerder.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • Sterke affiniteit met de business en ook de mogelijkheden van geautomatiseerde oplossingen begrijpen;
 • Kennis van en ervaring met IT Security en infrastructuur;
 • Kennis en ervaring met CICD, ITIL of BiSL;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met agile werken is een pré;
 • Daarnaast beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
 • Bereidheid om je kennis van de systemen te verbreden via interne en externe trainingen.
 
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jan Boor, Hoofd Backoffice a.i. via jan.boor@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.
 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Jan Boor
Hoofd Back Office a.i.
06-29 225 480
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail