Hoofd operational risk management

Als Hoofd Operational Risk ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van risicobeheerkaders, -beleid en -processen voor het niet-financiële risico management van de NWB Bank. Daarnaast bewaak je het operationele risicoprofiel, adviseer je de directie en andere collega’s over het toepassen van beheersmaatregelen en geef je proactief invulling aan de toenemende eisen van toezichthouders. De afdeling Operational Risk Management bestaat uit 5 ervaren professionals en werkt nauw samen met de afdeling Compliance. Operational Risk Management & Compliance zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het niet-financiële risico management van de bank en rapporteren aan de Chief Risk Officer.
 
De afdeling ORM maakt deel uit van de tweede lijn (‘Three Lines of Defence’) waarin ook actief wordt samengewerkt met de afdelingen Asset & Liability Risk Management en Credit Risk Management. De scope van de afdeling omvat tevens de domeinen informatiebeveiliging en business continuïteits-management.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur met audit- of vergelijkbare certificering;
  • 10+ jaar relevante werkervaring binnen een financiële instelling;
  • Aantoonbare kennis van relevante regelgeving en standaarden op het gebied van niet-financiële risico’s;
  • Basiskennis over informatiebeveiliging en business continuity management;
  • Een energieke persoonlijkheid met coachende leiderschapsvaardigheden;
  • Netwerker en verbinder richting interne en externe stakeholders;
  • Sterke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Robert Jongkind, Hoofd
Operational Risk Management (robert.jongkind@nwbbank.com). Ben je al enthousiast: stuur je
motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Robert Jongkind
Hoofd Operational Risk Management
06 46 811 828
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail