HR Officer

Als HR officer draag je zorg voor een goede verwerking van de HR processen binnen de bank en de HR afdeling. Met jouw enthousiaste en pragmatische insteek pak je allerlei werkzaamheden met beiden handen aan en werkt deze snel af. Zo coördineer je de salarisverwerking, ondersteun je het wervings- en selectieproces en begeleid je de onboarding van nieuwe collega’s. Daarnaast heb je een coördinerende rol ten aanzien van het beheren en optimaliseren van het personeelsinformatiesysteem. Je vindt het leuk om mee te denken over de verdere ontwikkeling daarvan en de communicatie erover binnen de organisatie. Verder adviseer je waar nodig leidinggevenden en medewerkers over HR gerelateerde zaken. Je rapporteert aan de HR manager en werkt samen met de HR business partner.

De afdeling HR en facility management bestaat uit 6 personen. De afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het HR beleid van de NWB Bank. Mede door de groei van de organisatie worden onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, diversiteit en strategische personeelsplanning steviger op de kaart gezet. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor facility management, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking. We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn we met ongeveer 70 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden en een pensioenregeling. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht. 

Wat vragen we?

  • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van human resources management (HRM);
  • Minstens 3 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent proactief, analytisch, creatief, accuraat en gestructureerd;
  • Je werkt zelfstandig en behoudt het overzicht;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
  • Goede kennis van Microsoft Office;
  • Affiniteit met (HR) systemen en kennis van salarisverwerking zijn een pre.

​​​Heb je interesse? Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Lotte Rodenburg (HR Business Partner) of de afdeling HR. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Lotte Rodenburg
HR Business Partner
+31 70 416 62 66
Stuur mij een mail