HR specialist

Ter uitbreiding van het HR team zijn we op zoek naar een ervaren hr specialist.

In deze rol draag je zorg voor de ontwikkeling en uitvoering van het hr beleid en ben je betrokken bij de goede verwerking van de hr processen. In deze brede functie adviseer je over hr onderwerpen en begeleid je leidinggevenden en medewerkers. Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen en vertaalt deze naar de specifieke context van de bank. Je ontwikkelt instrumenten die de organisatie en medewerkers ondersteunen in het uitdragen van haar cultuur en ontwikkeling. Ook heb je een belangrijk aandeel in de communicatie met de OR en neem je deel aan verschillende werkgroepen binnen de bank. Met jouw enthousiaste en pragmatische insteek pak je daarnaast andere werkzaamheden binnen ons team met beide handen aan en handelt deze snel af.

Je hebt samen met je collega’s een initiërende rol bij bovenstaande onderwerpen, waarbij je zowel inhoudelijk als procesmatig het voortouw neemt. Je vormt een gefundeerde mening en weet dit overtuigend uit te dragen.

De afdeling hr en facility management bestaat uit 6 personen. De afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het hr beleid van de NWB Bank. Mede door de groei van de organisatie worden onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, diversiteit en strategische personeelsplanning steviger op de kaart gezet. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor facility management, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn o.a. waterschappen, gemeenten, provincies, drinkwaterbedrijven, regionale netbeheerders en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de projectfinanciering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van groene en sociale obligaties. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 100 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je proactief, doortastend en samenwerkingsgericht bent. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we:
  • Academisch werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde juridische of human resources opleiding; 
  • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare rol;
  • Ruime ervaring in het opstellen van beleid en kennis van wet- en regelgeving;
  • Je hebt een can-do mentaliteit en beschikt over organisatiesensitiviteit;
  • Je gaat op doortastende wijze het gesprek met de business aan en draagt bij aan de vertaling van strategische ontwikkelingen naar een effectieve HR strategie;
  • Goede communicatieve vaardigheden in woord en schrift (Nederlands en Engels);
  • Ervaring in de financiële sector is een pre.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Spreekt deze brede hr rol, waarbij ruimte is voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling je aan?
Richt dan je motivatiebrief met cv aan solliciteren@nwbbank.com. Voor verdere informatie of vragen kun je contact opnemen met Marian Bauman, marian.bauman@nwbbank.com.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Marian Bauman
HR Manager
+31 70 416 62 66
Stuur mij een mail