Integrated risk manager

Ben jij een ambitieuze professional met een behoorlijke dosis overtuigingskracht? Krijg je energie van stakeholdermanagement en kwantitatieve vraagstukken op het gebied van balansrisico’s? Werk je daarnaast graag in een platte organisatie waar kwaliteit, initiatief en samenwerking voorop staan? Dan past deze functie bij jou!
 
In deze functie:
 • draag je mede zorg voor de uitvoering en verdere ontwikkeling van ICAAP & ILAAP;
 • ondersteun je bij het uitvoeren van stresstesten en werk je mee aan het model risk management framework;
 • help je bij het onderhouden van het herstelplan inclusief het testen van de effectiviteit van het plan;
 • speel je een rol in het beoordelen van de impact van nieuwe wet- en regelgeving op de bank;
 • mede coördineer je een breed scala aan verzoeken vanuit de toezichthouders ECB en DNB;
 • geef je daarnaast inzicht en advies over bestaande posities en risico’s van nieuwe of beoogde transacties of producten.
De afdeling ALM Risk Management bestaat uit vijf personen, waarbij er een focus is op ICAAP, ILAAP en het rente- en liquiditeitsrisicomanagement van de bank. De afdeling rapporteert aan de Chief Risk Officer en maakt deel uit van de tweede lijn, waartoe ook Credit Risk Management, Operational Risk Management en Compliance behoren.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • Academisch werk- en denkniveau met een relevante afgeronde opleiding.
 • Enkele jaren werkervaring op het gebied van financieel risk management.
 • Je beschikt over sterke analytische vaardigheden.
 • Je werkt gestructureerd en bent in staat het overzicht te bewaken.
 • Proactiviteit en je bent in staat zelfstandig te opereren.
 • Sterke schrijf- en presentatievaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • Je bent vaardig in Excel. Kennis van SQL en Python is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Jasper van den Bor, Hoofd ALM Risk Management (jasper.vandenbor@nwbbank.com). Je motivatiebrief met cv kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.
 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Jasper van den Bor
Risk manager
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail