IT Architect

Als IT-Architect breng je op hoog niveau de architectuur, applicatie ketens en keten processen in kaart, geef je advies inzake thema’s als process automation, integratie en applicatie beheer en voer je procesanalyses uit. In deze rol krijg je een grote mate van vrijheid en de kans om een eigen stempel te drukken op zaken als applicatie integratie, inrichtingskeuzes, proces optimalisatie, etc. Je bent de rechterhand van de ICT manager en je bepaalt samen de roadmap van 2022 / 2023. Je adviseert bij roadmap projecten, product selecties en technische oplossingsrichtingen. Je schakelt met ICT Applicatiebeheer, business afdelingen, EXCO, de infra engineer, management en leveranciers. Gegeven de compacte omvang van de organisatie, wordt er verwacht dat je verschillende rollen kunt uitvoeren; architect, analist en incidenteel een stuk project initiatie. Daarom is het belangrijk dat je ervaring hebt binnen de applicatieve hoek (process automation, intgratie, applicatie landschap keuzes, beheer toepassingen) en een duidelijke affiniteit hebt met IT Security.

 

De IT-Architect maakt onderdeel uit van de IT afdeling. Deze afdeling zorgt er in samenwerking met leveranciers en externe consultants voor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur laag tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt. Het applicatiebeheer team is verantwoordelijk voor het technisch beheer van een set business en generieke applicaties, die alles draaien op een Windows omgeving en gebruik maken van SQL databases. IT Architectuur als discipline moet binnen NWB worden opgebouwd. Dit betekent dat je vanuit een greenfield situatie start, waarbij de focus ligt bij Applicatie/Data Integratie Architectuur.


De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 90 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht. Je bent prettig in de omgang en kunt schakelen tussen communicatiestijlen met interne- en externe klanten.

Wat vragen we:
 • Je hebt werkervaring in een adviserende rol van applicatie architect op board level;
 • Je hebt ruime werkervaring binnen de IT met focus op de applicatie en data laag van het IT landschap;
 • Je hebt WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in de financiële sector, of een andere sector die onder strikte regelgeving valt;
 • Je beschikt over kennis van TOGAF, Archimate, BIAN en Microsoft Azure;
 • Je hebt ervaring met applicatie en data integratie oplossingen en process automation oplossingen, inclusief marktkennis en inzicht in best practices;
 • Je bent in staat om complexe zaken (processen, applicatie landschappen, datastromen, etc.) te vertalen naar een begrijpelijke, visuele weergave;
 • Je bent bereid om benodigde kennis voor deze rol op te doen via trainingen;
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar;
 • Je beheerst Nederlands en Engels (in woord en geschrift);
 • Je bent in staat om vanuit een helikopter-perspectief te denken en hebt een positieve en optimistische instelling.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Gemma Righolt, ICT manager (gemma.righolt@nwbbank.com). Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Gemma Righolt
ICT manager
Stuur mij een mail