IT infrastructure engineer

De NWB Bank is op zoek naar een ervaren IT Infrastructure Engineer die samen met het IT team een transitie door wil maken. Je bent voor ons een interessante kandidaat als je ervaring hebt met klassieke infrastructuur componenten (netwerk, beheer datacenter, etc.) alsook met Cloud technologie, bij voorkeur Microsoft Azure en de Microsoft 365 werkplek. Daarnaast heb je aantoonbaar ervaring met Agile werken en kun je je teamgenoten hierin meenemen.
 
In deze functie:
 • Ben je verantwoordelijk voor het beheer en de verdere ontwikkeling van het on-prem datacenter en de gevirtualiseerde infraslaag;
 • Ben je verantwoordelijk voor netwerkbeheer;
 • Ben je verantwoordelijk voor de controle op de managed Azure omgeving;
 • Weet je collega’s uit te dagen en te motiveren om nieuwe methoden en technologieën te adopteren;
 • Treed je op als sparring partner voor interne stakeholders;
 • Lever je een bijdrage aan de visie op de toekomst van de NWB infrastructuur.
De IT afdeling zorgt in samenwerking met leveranciers en externe consultants ervoor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur laag tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt. Het infrastructuur team is verantwoordelijk voor het datacenter, netwerk, Active Directory, de backend van de Werkplek, maar ook voor IT Security.
De IT afdeling zal de komende jaren een transitie doormaken op diverse vlakken zoals de manier van werken, het samenwerkingsmodel met de business en development partijen. Technologie en architectuur keuzes spelen in de transitie ook een belangrijke rol.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
Je bent een ervaren Infrastructure Engineer en hebt met een breed scala aan infra toepassingen ervaring opgedaan. Je hebt sterke affiniteit met IT Security en security toepassingen, zoals vulnerability scanning en monitoring tools.

En verder:
 • Heb je kennis van en ervaring met public cloud technologie (bij voorkeur Microsoft Azure) en de Microsoft 365 werkplek;
 • Heb je een relevante HBO- of WO-opleiding afgerond met enkele jaren ervaring in de financiële sector of een andere sector die onder regelgeving valt;
 • Ben je ervaren in het opstellen van designs binnen jouw vakgebied;
 • Heb je ervaring met het opstellen en presenteren van investeringsvoorstellen binnen je vakgebied;
 • Heb je kennis van MS SQL databases en het beheren van Aruba producten;
 • Heb je kennis van en ervaring met Cisco Switches;
 • Kennis van en ervaring met het beheren van een Wintel infra omgeving. Kennis van Linux is een pré.
 • Kennis van en ervaring met het beheren van gevirtualiseerde infra oplossingen zoals VMWare. Ervaring met Nutanix is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jermaine Maaijen (Corporate Recruiter), via (jermaine.maaijen@nwbbank.com). Je motivatiebrief met cv kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Gemma Righolt
ICT manager
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail