IT risk officer

Ben jij een professional die ervaring heeft met IT-risk management? Krijg je energie van het adviseren, begeleiden en onderhouden van risicomanagement binnen een bancaire omgeving? Werk je daarnaast graag in een platte organisatie waar kwaliteit, initiatief en samenwerking voorop staan? Dan past deze functie bij jou!
 
In deze functie:
 • overzie en versterk je het IT Control framework;
 • geef je vorm aan beleid en standaarden en vertaal je deze naar concrete oplossingen;
 • draag je bij dat de organisatie haar doelen kan bereiken en tegelijkertijd voldoende beheersing heeft over (IT) risico’s, maatregelen en de effectiviteit daarover aantoont;
 • ondersteun en informeer je management en overige stakeholders met tijdige en betrouwbare managementinformatie over de ontwikkeling van de niet-financiële risico’s;
 • adviseer en begeleid je de eerste lijn bij de inrichting van risicomanagement en interne beheersing;
 • faciliteer en ondersteun je bij de uitvoering van Risk Control Self Assessments;
 • zorg je ervoor dat risico-gebaseerd denken onderdeel wordt van het DNA van je collega’s. Jij draagt bij aan het verhogen van het bewustzijn voor IT- en security risico’s;
 •  verricht je testwerkzaamheden van risicobeheersingsmaatregelen in de door de eerste lijn uitgevoerde processen. Dit voer je uit voor de operationele-, IT- en compliance risico’s.
De afdeling Operational Risk Management bestaat uit vijf ervaren professionals en werkt nauw samen met de afdeling Compliance. Operational Risk Management & Compliance zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het niet-financiële risico management van de bank en rapporteren aan de Chief Risk Officer.
De afdeling ORM maakt deel uit van de tweede lijn (‘Three Lines of Defence’) waarin ook actief wordt samengewerkt met de afdelingen Asset & Liability Risk Management en Credit Risk Management. De scope van de afdeling omvat tevens de domeinen informatiebeveiliging en business continuïteits-management.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • Een relevante afgeronde hbo- of academische opleiding.
 • Aantoonbare werkervaring in non-financial risk management en/of IT-risk management.
 • Je beschikt over goede kennis van ICT en hebt bij voorkeur ervaring met complexe ICT-landschappen met een hoge mate van outsourcing en SaaS.
 • Je kunt goed samenwerken en beschikt over probleemoplossend vermogen.
 • Je hebt kennis van relevante regelgeving en standaarden op het gebied van non-financial risk management en IT-risk management.
 • Sterke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).
 • Ervaring met Governance Risk & Compliance (GRC) tooling en daaraan verbonden functioneel beheer taken is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jenneke Visser, Hoofd Operational Risk Management, via jenneke.visser@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.
 
 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Jenneke Visser
Hoofd operational risk management
+31 6 224 404 06
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail