IT security officer

NWB Bank is op zoek naar een ervaren IT Security Officer die samen met de IT afdeling vorm kan geven aan de inrichting van het security team. Ben jij iemand die van aanpakken weet, houd je ervan om in teamverband iets nieuws op te bouwen, zoek je een diverse baan èn heb je een sterke achtergrond in IT Security, dan  past deze functie bij jou.
 
Taken en verantwoordelijkheden die horen bij deze rol zijn o.a.;
 • Deelname aan en / of Product Owner rol invullen bij de projecten op de IT Security Roadmap;
 • Aanscherpen van beleid en processen op het gebied van IT Security, alsook vorm geven aan de digitalisering van Security processen vanuit de eerste lijn;
 • Het uitvoeren van periodieke security assesments, eventueel in samenwerking met een externe partner;
 • Het periodiek evalueren (en opvolging geven aan de aandachtspunten vanuit deze evaluatie) van het Security beleid, Security landschap en de leveranciersafspraken inzake IT Security;
 • Optreden als sparring partner voor Business en IT t.a.v. het borgen van Security richtlijnen binnen projecten;
 • Het onderkennen van en vormgeven aan verbeter initiatieven op het gebied van IT Security;
 • Kennis deling met diverse stakeholders en afdelingen;
 
De IT afdeling zorgt in samenwerking met leveranciers en externe consultants ervoor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt. De IT afdeling zal de komende jaren een transitie doormaken op diverse vlakken, waaronder de manier van werken, maar ook qua technologie en architectuur keuzes. De komende jaren zal ook de bank op het gebied van IT innovatie en digitalisering een aantal grote stappen nemen. Om te borgen dat de bank ook in de toekomst aan de Security en Compliance doelstellingen zal blijven voldoen, wordt binnen IT de security functie verder versterkt. Als Security Officer ben je zelf betrokken bij de invulling hiervan.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
Je past bij onze organisatie omdat je bijzonder gemotiveerd bent jezelf en de organisatie te verbeteren, met steeds een veilige IT omgeving als uitgangspunt. Je wisselt makkelijk van rol (security officer, adviseur, informatie analist) en haalt plezier uit het schakelen met verschillende stakeholders.
 
Wat vragen we

Je bent een ervaren IT Security Officer en hebt met een breed scala aan IT Security toepassingen ervaring opgedaan. Je hebt een basiskennis van IT infrastructuur, cloud technologie (bij voorkeur Microsoft Azure) en applicatie ontwikkeling. En verder:

 • HBO- of WO-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in de financiële sector.
 • Minimaal 5 jaar in een IT Security / informatiebeveiligingsrol.
 • Ervaring met informatiebeveiliging assessments en certificeringen (ISAE, ISO, SOX)
 • Certificeringen als CISSP, CISA, CRISC en CISM zijn een pré.
 •  Ervaring met de inrichting en functionele werking van Vulnerability Management oplossingen, IGA oplossingen alsmede SIEM oplossingen.
 •  Ervaring met het opstellen en presenteren van (project) voorstellen binnen je eigen vakgebied.
 • Ervaring met het invullen van de Security Officer rol in relatie tot leveranciers en outsourcingspartners.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Gemma Righolt, IT manager, (gemma.righolt@nwbbank.com).
Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.
 

 

 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Gemma Righolt
ICT manager
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail