IT security scrum master

De NWB Bank is op zoek naar een ervaren IT Security Scrum Master die samen met de IT afdeling vorm kan geven aan de inrichting van het security team. Ben jij iemand die van aanpakken weet, houd je ervan om in teamverband iets nieuws op te bouwen, zoek je een diverse baan én heb je een sterke achtergrond in IT Security? Dan past deze functie bij jou.
 
Als IT Security Scrum Master ben je de schakel tussen de manager, stakeholders binnen en buiten de bank en jouw team. Je regisseert en coördineert de werkzaamheden binnen het team. Je draagt samen met jouw collega's zorg voor een goede beveiliging van de informatiesystemen binnen de bank.
 
In deze functie:
 • Organiseer je de backlog en vertaal je dit naar sprints, zodat de geprioriteerde security onderwerpen tijdig worden opgepakt;
 • Ben je het aanspreekpunt voor externe leveranciers die diensten verlenen op het gebied van IT Security;
 • Vul je de rol in van Product Owner of projectleider bij projecten op de IT Security Roadmap;
 • Scherp jij het beleid en de processen aan op het gebied van IT Security, alsook vormgeven aan de digitalisering van Security processen vanuit de eerste lijn;
 • Voer je periodieke security assessments uit, eventueel in samenwerking met een externe partner;
 • Evalueer en concretiseer je periodiek het beleid, landschap en de leveranciersafspraken inzake IT Security;
 • Treed je op als sparring partner voor Business en IT t.a.v. het borgen van Security richtlijnen binnen projecten;
 • Onderken je verbeter initiatieven op het gebied van IT Security en geef je hier vorm aan;
 • Deel je proactief kennis met diverse stakeholders en afdelingen.
De afdeling IT zorgt in samenwerking met leveranciers en externe consultants ervoor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt. De IT afdeling zal de komende jaren een transitie doormaken op diverse vlakken, waaronder de manier van werken, maar ook qua technologie en architectuur keuzes. In de aankomende jaren zal de bank op het gebied van IT innovatie en digitalisering een aantal grote stappen nemen. Om te borgen dat de bank ook in de toekomst aan de Security en Compliance doelstellingen zal blijven voldoen, wordt het IT Security team versterkt. Als IT Security Scrum Master heb je een belangrijke rol bij de invulling van deze doelstellingen.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we
Je bent een ervaren Scrum Master of Product Owner met een sterke affiniteit voor IT Security.
Je hebt basiskennis van IT infrastructuur, cloud technologie (bij voorkeur Microsoft Azure) en applicatie ontwikkeling.

En verder:
 • Heb je relevante HBO- of WO-opleiding afgerond met enkele jaren ervaring in de financiële sector;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een coördinerende rol binnen het IT Security vakgebied/ informatiebeveiliging;
 • Ben je bekend met een breed scala aan IT Security toepassingen;
 • Je hebt ervaring met informatiebeveiliging assessments en certificeringen (ISAE, ISO, SOX);
 • Heb je ervaring met de functionele werking van Vulnerability Management oplossingen, IGA oplossingen alsmede SIEM oplossingen;
 • Ben je vaardig met het opstellen en presenteren van (project) voorstellen binnen je eigen vakgebied;
 • Heb je gewerkt in een Security coördinator rol in relatie tot leveranciers en outsourcingspartners;
 • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Certificeringen als CISSP, CISA, CRISC en CISM zijn een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jermaine Maaijen, Corporate Recruiter, via jermaine.maaijen@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Gemma Righolt
ICT manager
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail