IT vendor manager

De NWB Bank is op zoek naar een ervaren IT Vendor Manager die samen met de IT-afdeling vorm kan geven aan de inrichting van IT Procurement en Vendor Management. Ben jij iemand die van aanpakken weet, houd je ervan om in teamverband iets nieuws op te bouwen en zoek je een uitdagende baan? Dan past deze functie bij jou.
 
De IT Vendor Manager is verantwoordelijk voor het beheren van de leveranciersrelaties en bewaken van de inkoopprocessen van IT-producten en -diensten.
 
In deze functie:
 • Beheer je de relatie tussen de NWB Bank en de IT-leveranciers om ervoor te zorgen dat alle partijen voldoen aan de contractuele verplichtingen;
 • Ben je verantwoordelijk voor het beheren en bewaken van de leveranciersprestaties, inclusief het identificeren van knelpunten en het nemen van maatregelen om deze te verminderen;
 • Draag je bij aan het ontwikkelen en onderhouden van de IT-vendorstrategie om kosten te reduceren, risico's te beheren en de kwaliteit van de IT-diensten te verbeteren;
 • Onderhandel je met IT-leveranciers over contracten;
 • Ben je verantwoordelijk voor het beheren en toewijzen van de IT-leveranciersbudgetten op basis van prioriteit;
 • Identificeer je nieuwe IT-leveranciers en beoordeel je hen op geschiktheid voor de NWB Bank;
 • Ben je op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen de IT-leveranciersmarkt
De afdeling ICT zorgt in samenwerking met leveranciers en externe consultants ervoor dat een uitgebreid IT landschap (van infrastructuur tot en met de applicaties) gemanaged en continue verbeterd wordt. De IT afdeling zal de komende jaren een transitie doormaken op diverse vlakken, waaronder de manier van werken, maar ook qua technologie en architectuurkeuzes. De komende jaren zal ook de bank op het gebied van IT innovatie en digitalisering een aantal grote stappen nemen, daarbij hoort het neerzetten van een stevig IT Procurement en Vendor Management framework.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
 • Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding met enkele jaren ervaring in de financiële sector;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in vendor management, IT- Procurement of een vergelijkbare functie;
 • High level kennis van IT en technologie, waaronder software, hardware, netwerken, cloud computing en IT Security;
 • Ervaring met contractonderhandelingen, leveranciersbeoordeling en vendor risk management;
 • Sterke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden om effectief te kunnen communiceren met interne en externe stakeholders;
 • Analytisch vermogen en vaardig in het organiseren van grotere (project) contracten en SLA trajecten;
 • Bekendheid met leveranciers- en contractbeheersystemen en andere tools voor vendor management is een pré.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Gemma Righolt (Hoofd ICT), via gemma.righolt@nwbbank.com. Je motivatiebrief met cv kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Gemma Righolt
ICT manager
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail