NWB Bank zoekt een junior accountmanager public finance

Als junior accountmanager zal je deel uitmaken van de afdeling public finance. De focus binnen deze functie ligt op verkenning, analyse en financiering van Nederlandse lagere overheden en instellingen onder garantie van deze overheden (zoals woningcorporaties en zorginstellingen). Je analyseert financieringsvraagstukken, onderhoudt contact met klanten, doet kredietvoorstellen en voert de pricing en hedging van kredieten uit.

De afdeling public finance bestaat uit 6 personen en is verantwoordelijk voor de totale kredietverlening en het daaraan gerelateerde portefeuille management van de bank. De functie vereist een nauwe samenwerking en overleg met de afdelingen risk management, treasury en legal. In verband met verdere uitbreiding van de afdeling is de NWB Bank op zoek naar een fulltime junior accountmanager public finance.

De NWB Bank is een publieke sector bank die met haar gespecialiseerde dienstverlening Nederlandse overheden alsmede instellingen en activiteiten op het gebied van sociale volkshuisvesting, energietransitie, openbaar nut, infrastructuur, gezondheidszorg en onderwijs van de goedkoopst mogelijke financiering wil voorzien. Hiermee levert de bank een significante bijdrage aan een duurzame samenleving. De NWB Bank financiert haar activiteiten op de internationale geld- en kapitaalmarkten op basis van een sterke vermogenspositie en triple A-ratings. Met een balanstotaal van meer dan € 90 miljard staat de bank onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijkertijd is de NWB Bank met circa 70 medewerkers een efficiënte en transparante organisatie die integriteit, kwaliteit en samenwerking hoog in het vaandel heeft staan.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we?

  • Academisch werk- en denkniveau of een afgeronde HBO-opleiding richting Bedrijfseconomie of Commerciële economie;
  • Je bent cijfermatig en analytisch sterk ingesteld;
  • Je hebt een commerciële en flexibele instelling;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bezit over goede onderhandelingsvaardigheden;
  • Je bent zelfstandig en initiatiefrijk;
  • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal (zowel in woord als geschrift).

​​​Heb je interesse? Let op! Schoolverlaters worden ook van harte uitgenodigd te solliciteren. Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Leon Knoester, hoofd public finance (leon.knoester@nwbbank.com) of Marian Bauman, hr manager. Tel. 070 416 62 66. Sollicitatie kunnen worden gericht aan hr@nwbbank.com.

Meer weten?

Neem contact op met
Leon Knoester
Hoofd Public Finance
+31 70 416 62 75
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Marian Bauman
HR Manager
+31 70 416 62 66
Stuur mij een mail