Operations Officer

Voor de afdeling back-office zoeken wij een enthousiaste operations officer die zich zal richten op lange geldleningen en betalingsverkeer. In deze functie ben je (mede)verantwoordelijk voor een adequaat functionerende back-office processen en activiteiten. Je draagt zorg voor de contractafhandeling van lange geldleningen en daarnaast zorg je voor een goede werking van het betalingsverkeer van clienten. Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en een juiste toepassing daarvan, met contracten kun jij goed uit de voeten en deze lees je met een juridische bril. Tot slot draag je bij aan het verder optimaliseren van de afdeling onder andere door het digitaliseren van back-office processen. 

De afdeling back-office bestaat uit 12 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn we met ongeveer 70 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden en een pensioenregeling. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we?

 • Een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding bijvoorbeeld richting bedrijfskunde, economie of rechten;
 • Tenminste 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van de bancaire sector, geldleningen en betalingsverkeer;
 • Affiniteit met digitalisering en procesoptimalisatie;
 • Teamplayer, integer, omgevingsbewust en verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Leergierig, innovatief, flexibel en gestructureerd;
 • Cijfermatig sterk, analytisch en accuraat;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • Bedreven met Word en Excel;
 • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).

​​​Heb je interesse? Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Peter Bax (Hoofd back office) of Lotte Rodenburg (HR Business Partner). Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Peter Bax
Hoofd back office
+31 70 416 62 66
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Lotte Rodenburg
HR Business Partner
+31 70 416 62 66
Stuur mij een mail