Portfolio manager specialised finance

We zijn op zoek naar een ambitieuze en professionele portfolio manager die zichzelf hierin verder wil ontwikkelen voor de afdeling Specialised Finance. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het managen van de portefeuille gespecialiseerde kredietverlening van de bank. Denk hierbij aan projectfinanciering (PPS, hernieuwbare energie en exportkredieten), financiering aan drinkwaterbedrijven, netbeheerders, en warmtenetten en portefeuille overnames.

In deze functie:
  • communiceer je met relevante partijen, analyseer je de risico’s, schrijf je kredietvoorstellen en -revisies, en draag je zorg voor periodieke rapportages;
  • weet je wat er speelt op de relevante markten en op het vlak van wet- en regelgeving en duurzaamheid.
De afdeling Specialised Finance bestaat uit een team van zes professionals (inclusief het afdelingshoofd) met verschillende achtergronden. De afdeling is verantwoordelijk voor gespecialiseerde kredietverlening passend binnen de strategie van ‘de duurzame waterbank’.
Daarnaast is de afdeling, tezamen met de afdeling Public Finance, verantwoordelijk voor de uitvoering van het klimaatactieplan van de bank.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  • Academisch denk- en werkniveau;
  • Relevante werkervaring is een pré maar geen voorwaarde;
  • Analytisch en kwantitatief sterk, zelfstandig en initiatiefrijk;
  • Leergierige en flexibele instelling;
  • Omgevingsbewust en oplossingsgericht;
  • Samenwerkingsvermogen;
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Leon Knoester, Hoofd Specialised Finance (leon.knoester@nwbbank.com). Ben je al enthousiast en kun je niet wachten om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op!
 
 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Leon Knoester
Hoofd Specialised Finance
+31 70 416 62 75
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail