Project management officer

De NWB Bank zoekt een Agile Project Management Officer die de bank ondersteunt bij de regie op het veranderportfolio. In deze functie stel jij de bank in staat haar strategische prioriteiten te realiseren. Daarnaast ben jij iemand die van aanpakken weet, je kunt mensen in beweging krijgen en helpt de agile werkwijze te professionaliseren.
 
In deze functie:
 • Faciliteer en bewaak je het change portfolio proces en waarborg je de transparantie daarbij;
 • Verzorg je de rapportages over de change portfolio voor het management en directie;
 • Monitor je de voortgang, budget en kwaliteit van de uitvoering van initiatieven;
 • Ben je in staat projectmanagers, product-owners en scrummasters aan te spreken, uit te dagen en te ondersteunen bij onder andere project charters, status updates, evaluaties, risico-analyses en PI-planningen;
 • Werk je proactief mee in het bedenken, doorvoeren en implementeren van verbeterinitiatieven op gebied van portfolio, project en changemanagement;
 • Beheer je onze change management tooling.
De afdeling Change & Information Management is een nieuw team van hoogopgeleide, ervaren en gemotiveerde professionals. De afdeling is verantwoordelijk voor (change) projecten, digitalisering en data. Wij streven ernaar om de autoriteit te worden op het gebied van change & information management en het leiden van de weg naar een duurzame en data gedreven bank. Je werkt nauw samen met het management, de directie, project managers, product owners, scrum masters en andere key spelers in het change domein.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met circa 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
Je wilt je graag (verder) ontwikkelen in het change domein en je hebt affiniteit met duurzaamheid. Je hebt kennis en expertise op het gebied van change en project management, Agile en Scaled Agile portfolio methodieken, bij voorkeur binnen de financiële dienstverlening. En verder:
 • Een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Ervaring als projectmanager / scrummaster / (Agile) PMO;
 • Ervaring met het opstellen van (portfolio) rapportages, project charters en bijkomende risico analyses;
 • Je bent proactief en accuraat;
 • Je kunt mensen op een constructieve manier aanspreken en adviseren;
 • Sterke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Bas van Eenige, Hoofd Change & Information Management (bas.vaneenige@nwbbank.com). Ben je al enthousiast: stuur je motivatiebrief en cv naar solliciteren@nwbbank.com en we nemen snel contact met je op.
 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Bas van Eenige
Hoofd Change & Information Management
+31 6 282 637 83
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail