Regulatory compliance officer

De NWB bank is op zoek naar een Regulatory Compliance Officer die de afdeling Compliance komt versterken bij de compliance activiteiten op het gebied van wet- en regelgeving. Compliance is gericht op het beheersen van risico’s door het bevorderen van en toezien op de naleving van toepasselijke wetten en interne en externe regelgeving. Daarnaast het bevorderen van de integriteit van de organisatie en haar medewerkers.
 
In deze functie:
 • Geef je invulling aan het uitvoeren van legal & regulatory processen van de bank om risico’s te beheersen;
 • Informeer en adviseer je de interne organisatie over de impact van relevante wet- en regelgeving en help je hen bij de implementatie hiervan;
 • Maak je impact analyses over compliance gerelateerde wet- en regelgeving;
 • Draag je bij aan de inrichting van het compliance monitoring en testing framework en verricht je tweedelijns monitoring op risicobeheersingsmaatregelen ten behoeve van het regulatory compliance risico;
 • Draag je bij aan tijdige, betrouwbare en inzichtelijke managementinformatie;
 • Coördineer je de werkzaamheden gerelateerd aan de door de bank gebruikte regulatory compliance tool.
 
De afdeling Compliance bestaat uit drie professionals en werkt nauw samen met de afdeling Operational Risk Management. Ze zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het niet-financiële risicomanagement van de bank en rapporteren aan de Chief Risk Officer. De bank werkt volgens het ‘Three Lines of Defence’ model. De compliance officer rol zal lid worden van het regulatory team van de bank waarin er nauw contact is met de regulatory experts van andere afdelingen.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 110 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we
 • Een relevante afgeronde HBO- of WO opleiding;;
 • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van financiële toezicht regelgeving en dit kun je vertalen naar eventuele gevolgen voor de organisatie;
 • Je bent analytisch, pragmatisch en beschikt over overtuigingskracht;
 • Je bent punctueel en levert hoog kwalitatief werk af;
 • Sterke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift);
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het inrichten van en werken met regulatory compliance tooling;
 • Je beleeft er plezier aan om je continu in brede zin te ontwikkelen.
 
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet, maar jezelf wel herkent in de omschrijving,
nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Karin Petrici, Hoofd Compliance (karin.petrici@nwbbank.com). Je motivatiebrief met cv kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

 

 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Karin Petrici
Compliance manager
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Jermaine Maaijen
Corporate recruiter
+31 6 144 468 60
Stuur mij een mail