Senior officer back-office fixed income & derivatives

Voor de afdeling back-office zoeken wij een gedreven professional die interesse heeft in financiële producten en bewezen ervaring heeft met derivaten. De officer back-office fixed income & derivatives richt zich op lening- en derivatentransacties. De werkzaamheden richten zich op het vastleggen en controleren van contracten voor fixed income, derivatives en commercial paper. Dankzij jouw kennis van derivaten zoals de waardering en werking alsmede de juridische kant en documentatie gaat jou dit goed af. Daarnaast heb je ervaring met treasury en fixed income (Debt Issuance). Ook ben je verantwoordelijk voor het verrichten van betalingen en het afhandelen van correspondentie. 

De afdeling back-office bestaat uit 12 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. Tegelijk zijn we met ongeveer 70 medewerkers een compacte en efficiënte organisatie met een open cultuur. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden en een pensioenregeling. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.

Wat vragen we?

  • Een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding bijvoorbeeld richting economie of bedrijfskunde;
  • Minstens 5 jaar relevante werkervaring; 
  • Kennis van de bancaire sector, treasury en derivaten;
  • Teamplayer, integer, omgevingsbewust en verantwoordelijkheidsgevoel;
  • Leergierig, flexibel en gestructureerd;
  • Cijfermatig sterk, analytisch en accuraat;
  • Sterke communicatieve vaardigheden;
  • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (woord en geschrift).​​​

Heb je interesse? Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Peter Bax (Hoofd back office) of Lotte Rodenburg (HR Business Partner). Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Peter Bax
Hoofd back office
+31 70 416 62 66
Stuur mij een mail
Neem contact op met
Lotte Rodenburg
HR Business Partner
+31 70 416 62 66
Stuur mij een mail