NWB Bank zoekt een adviseur interne en externe communicatie

Als adviseur interne en externe communicatie denk je mee over de externe communicatiestrategie van de bank, voer je deze uit en coördineer je alle interne communicatie. Bij externe communicatie kun je denken aan het schrijven en redigeren van artikelen, het opstellen van persberichten, het schrijven van teksten voor het jaarverslag en het up to date houden van de website. Ook help je collega’s bij het maken van externe presentaties en bewaak je de huisstijl. Binnen de bank spoor je collega’s aan te vertellen over hun werkzaamheden en geboekte resultaten en help je hen daarbij. Zo weet iedereen wat er speelt en zorg je voor draagvlak en betrokkenheid van zoveel mogelijk collega’s bij het uitvoeren van de strategie van ‘de duurzame waterbank’. Als adviseur interne en externe communicatie werk je rechtstreeks samen met de directie en andere interne stakeholders zoals de afdelingen HR, IT, Public Finance en Treasury.

De adviseur interne en externe communicatie maakt onderdeel uit van de afdeling Legal & Corporate Affairs. Deze afdeling concentreert zich op kwalitatief hoogwaardige interne advisering op (bancair) juridisch gebied en op het gebied van duurzaamheid, strategie, communicatie en stakeholdermanagement. De afdeling bestaat uit vier juristen, de sustainability officer, de secretaris van de raad van commissarissen en het hoofd van de afdeling die teven directiesecretaris is.

De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. De NWB Bank is met ruim 80 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel

We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en er worden met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.

Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan, hebt een hands-on mentaliteit en bent oplossings- en resultaatgericht.

 Wat vragen we:

  • Minimaal drie jaar werkervaring als communicatiemedewerker of -adviseur;
  • Een afgeronde HBO- of academische opleiding (liefst communicatie);
  • Kennis van en ervaring met (moderne) communicatiemiddelen en hoe die effectief in te zetten;
  • Uitstekende schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.
  • Goede digitale vaardigheden, in het bijzonder met Microsoft Office 365 (MS Word, MS PowerPoint en MS Teams);
  • Een gedreven organisator die houdt van aanpakken;
  • Samenwerkingsvermogen op zowel werk- als management/directieniveau.

Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Simon Zwagemakers, Hoofd Legal & Corporate Affairs. De contactgegevens staan hiernaast. Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.​​

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Simon Zwagemakers
Hoofd Legal & Corporate Affairs / Corporate Secretary
+31 6 574 579 06
+31 70 416 62 59
Stuur mij een mail