NWB Bank zoekt een AML specialist die het geheel overziet

Als AML specialist implementeer je nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van transactiemonitoring, zowel in beleid als in systemen. Je werkt nauw samen met de front office en bent gericht op een effectieve en efficiënte keten. De control omgeving van het betalingsverkeer van de bank staat hierbij centraal en je weet de vertaalslag van regelgeving naar concrete invulling te maken.
 
Ook de dagelijkse monitoring van transacties maakt onderdeel uit van je functie, waarbij je nauw samenwerkt met collega’s binnen het team die de transacties uitvoeren. Je zal veelvuldig contact hebben met andere afdelingen zoals kredietbeheer binnen public finance, compliance en operational risk management. Daarnaast heb je intensief contact met externe stakeholders zoals leveranciers, accountants, toezichthouders en externe adviseurs. Je begeleidt audits waaronder de ISAE 3402 type 2 verklaring. Ook monitor je de kwaliteit van de externe dienstverlener voor het betalingsverkeer en neem je deel aan periodiek overleg. Je bent de senior specialist binnen de back office op het gebied van transactiemonitoring en overziet het geheel. Een mooie brede functie met veel zelfstandigheid en impact binnen een duurzame organisatie met korte lijnen.
 
De afdeling bestaat uit ca.15 personen en is verantwoordelijk voor het verwerken en afwikkelen van financiële transacties, cashmanagement, betalingsverkeer, collateral management en het verzorgen van managementinformatie. Hierbij is het van belang te voldoen aan relevante wet- en regelgeving. Daarnaast is de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de uit te voeren processen cruciaal. De afdeling heeft als ambitie om verder de keten van processen te digitaliseren.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 80 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel. 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  • Een afgeronde WO of HBO opleiding in financiële richting, bij voorkeur aangevuld met een postdoctorale opleiding (bijv. RA);
  •  Relevante werkervaring in een soortgelijke functie (vanaf 5 jaar);
  • Kennis van relevante regelgeving;
  • Cijfermatig en analytisch sterk;
  • Goede communicatieve vaardigheden en team spirit;
  • Goede kennis van Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk).

Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact

Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jan Boor, Hoofd backoffice a.i. via jan.boor@nwbbank.com of telefonisch 06-29 225 480. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Jan Boor
Hoofd Back Office a.i.
06-29 225 480
Stuur mij een mail