Compliance officer

Ter versterking van de Compliance afdeling van de NWB Bank, zijn wij op zoek naar een compliance officer met een focus op regulatory compliance. Vanwege de toegenomen compliance activiteiten op het gebied van de regelgeving wordt het team uitgebreid.
 
Als compliance officer houd je je primair bezig met het uitvoeren van het legal & regulatory proces.
Je analyseert de impact van regelgeving op de organisatie en ondersteunt afdelingen bij het implementeren  van (gewijzigde) wet- een regelgeving. Je informeert en adviseert over relevante wet- en regelgeving, je monitort op de vertaling van wet- en regelgeving naar beleid, je maakt impact analyses en je voorziet de organisatie van inzichtelijke rapportages over de belangrijkste ontwikkelingen. Je hebt een proactieve houding, werkt zorgvuldig en hebt een sterke affiniteit met juridisch werk. Daarnaast vervul je een coördinerende rol in het policy management. Ten aanzien van je eigen vakgebied ontwikkel je je tot inhoudelijk specialist en ben jij in staat om de inhoudelijke vertaling van wet- en regelgeving naar beleid te maken. Je werkt graag taak- en doelgericht en durft zaken vanuit juridisch perspectief te belichten. Verder weet je interne stakeholders dankzij jouw kennis en kunde te overtuigen van de meerwaarde van compliance.  
 
De afdeling Compliance bestaat uit twee ervaren professionals, de compliance manager en de senior compliance officer. Er voor elkaar zijn is een belangrijke waarde binnen het team. De afdeling houdt zich vanuit de tweede lijn bezig met compliance risk management in brede zin en richt zich op het bevorderen van de integriteit van de organisatie en haar medewerkers en het bevorderen van en toezien op de naleving van wetten en regelgeving. Je maakt onderdeel uit van het regulatory team van de bank waarin je in nauw contact bent met de regulatory experts van andere afdelingen. Je werkt intensief samen met je collega’s binnen de afdeling en waar nodig assisteren en vervangen jullie elkaar, ook in de uitvoerende processen.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 90 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.  
 
Je past bij onze organisatie omdat je een stevige persoonlijkheid bent. Je bent collegiaal en zoekt altijd de samenwerking en verbinding. Je bent analytisch sterk en in staat relevante ontwikkelingen te signaleren, de gevolgen voor de organisatie, waar mogelijk risico gebaseerd, in kaart te brengen en vervolgens in praktische zin te vertalen naar de organisatie. Je hebt werkervaring binnen een bancaire omgeving en je kent de compliance risk management cyclus. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van financiële toezicht regelgeving en je bent bereid je continu in brede zin te ontwikkelen.
 
Wat vragen we
  • Je beschikt over HBO/WO- werk- en denkniveau;
  • Je hebt een juridische achtergrond;
  • Je beschikt bij voorkeur over meerdere jaren relevante werkervaring;
  • Je bent analytisch, onafhankelijk en integer;
  • Je bent kritisch, verantwoordelijk en beschikt over overtuigingskracht;
  • Je bent in staat inzicht te verkrijgen in de organisatie, producten, processen en omgeving;
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet, maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Karin Petrici, compliance manager (karin.petrici@nwbbank.com). Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Karin Petrici
Compliance manager
Stuur mij een mail