NWB Bank zoekt een initiatiefrijke Credit Risk Manager

Als credit risk manager houd je je naast de beoordeling van de individuele kredietrisico’s bezig met het verder inrichten van credit risk binnen NWB Bank. Zo ga je o.a. aan de slag met het creëren van een ESG risico raamwerk passend bij activiteiten van de bank en de prudentiële regelgeving. Daarnaast ben je betrokken bij het verder ontwikkelen van het Expected Credit Loss model en de Credit scorecards voor de klantgroepen. Je werkt samen met specialisten van verschillende afdelingen en je hebt veelvuldig contact met de directie en leden van de credit committee. Zowel inhoudelijk als procesmatig denk je mee en initiatief nemen is daarbij vanzelfsprekend voor jou. Je hebt ervaring in het interpreteren van complexe informatie over risico’s en rendement en kunt deze in heldere adviezen verwerken. Ook weet je de uitkomsten mondeling en schriftelijk begrijpelijk en overtuigend over te dragen.
 
Het Credit risk team waar je komt te werken is onderdeel  van de afdeling Risk management, bestaande uit 9 personen. De afdeling rapporteert aan de CRO en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheer van risk management kaders, het analyseren, modelleren, meten en de monitoring van rente-, liquiditeits- en kredietrisico en het opstellen van het risk appetite framework, het ICAAP/ILAAP en het herstelplan.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van drinkwaterbedrijven, duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 75 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staat. De bank biedt een professionele, open en prettige werksfeer waar met regelmaat sociale activiteiten worden georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een doortastende professional bent die resultaat- en oplossingsgericht is. Met collega’s samenwerken geeft je energie en je neemt makkelijk het initiatief. Je bent positief kritisch, vaktechnisch geïnteresseerd en pakt uitdagingen met beide handen aan.
 
Wat vragen we verder?
  • Een afgeronde WO opleiding;
  • 5-7 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een bancaire omgeving;
  • Je werkt zelfstandig en bent in staat om een onafhankelijke mening te vormen;
  • Je werkt gestructureerd, kunt hoofdzaken scheiden van bijzaken en behoudt het overzicht;
  • Je bent een stevige persoonlijkheid;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
  • Goede analytische en conceptuele vaardigheden.

Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Rowan Kolenbrander, Coördinator Credit Risk Management, (rowan.kolenbrander@nwbbank.com), of de afdeling hr. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Rowan Kolenbrander
Co├Ârdinator credit risk management
Stuur mij een mail