NWB Bank zoekt data analist

Als data analist houd je je bezig met het verzamelen, ontsluiten en analyses uitvoeren op risico data. Met je sterke analytische, kwantitatieve en communicatieve vaardigheden help je de bank met de verdere ontwikkeling van de data architectuur en het gebruik daarvan in risicomodellen en -rapportages.
 
In deze positie richt je je op:
  • Ondersteuning en verdere ontwikkeling van de data architectuur in samenwerking met verschillende teams binnen de bank;
  • Het uitdragen van risicobewustzijn in de organisatie door de verdere ontwikkeling van de risico management rapportages;
  • Ondersteuning bij de ontwikkeling en het onderhoud van modellen op verschillende risico-gebieden;
  • Participeren in bankbrede projecten waar je data analyse voor je rekening neemt.
 
De afdeling risk management bestaat uit twee teams met in totaal 9 professionals die rapporteren aan de Chief Risk Officer van de bank. De afdeling in zijn geheel is verantwoordelijk voor het financieel risico management. Binnen risk management zijn credit risk en het asset en liability management (ALM) risk team verantwoordelijk voor respectievelijk het krediet risico management en het ALM risico management (voornamelijk rente risico en liquiditeitsrisico). NWB Bank maakt gebruik van data architectuur waar risico modellen en risico rapportages veelal in geïntegreerd zijn. De functie van data analist valt primair binnen het ALM risk team.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ruim 80 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
  • Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau;
  • Je bent analytisch sterk en in staat de samenhang tussen datatoepassingen te overzien;
  • Samenwerken is jou op het lijf geschreven en je hebt hiervoor de juiste communicatieve vaardigheden (Nederlandse en Engelse taal);
  • Je staat aan het begin van je carrière of bent toe aan de tweede stap in je carrière;
  • Je bent vaardig in Excel en SQL. Ervaring met een programmeertaal (SAS/Matlab/Python/R) is een pre.
 
Ben je geïnteresseerd ? Voor verdere informatie over de vacature kan je contact opnemen met Jasper van den Bor (jasper.vandenbor@nwbbank.com).
Je motivatiebrief met C.V. kan je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Jasper van den Bor
Risk manager
Stuur mij een mail