Information Security Officer

Ter versterking van  Operational Risk Management zoekt de Nederlandse Waterschapsbank (NWB) een Information Security Officer De security-bedreigingen nemen toe, het security landschap verandert continu en de wet- en regelgeving wordt steeds strikter. Het onderwerp Security staat daarom hoog op de agenda. Ben jij in staat om de security architectuur te beoordelen en te werken aan security-gerelateerde projecten op strategisch, tactisch en operationeel niveau? Dan zijn wij op zoek naar jou.
 
Als Information Security Officer (ISO) opereer je binnen de tweede lijn van de organisatie en ben je verantwoordelijk voor een samenhangend en breed gedragen Information Security beleid. Hiermee draag je bij aan de versterking van het niet-financieel risicomanagement raamwerk en het borgen van de security awareness binnen de bank. Als ISO adviseer je het management over ontwikkelingen in de markt en de impact hiervan op de bank en formuleert kaders/beleid met betrekking tot Information Security. Je monitort hoe invulling wordt gegeven aan kaders/beleid, analyseert hoe IT Security gerelateerde risico's worden beheerst en adviseert over welke (aanvullende) maatregelen moeten worden genomen. Hiervoor is jouw ervaring met uitvoering van risk assessments, business impact analyses en beoordeling van vulnerability assessments en penetration testing onmisbaar. Aan diverse stakeholders rapporteer je over security onderwerpen. Je weet hierin de juiste prioriteiten te stellen, beschikt over overtuigingskracht en effectieve adviesvaardigheden.
 
De ISO is werkzaam binnen de afdeling Operational Risk Management en rapporteert aan de Operational Risk Manager. De afdeling bestaat verder uit een Business Continuity Officer en een Non-financial Risk Officer. De ISO werkt nauw samen met de Security specialisten binnen de IT afdeling.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met circa 100 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen aan vrijwillige maatschappelijke projecten en worden er met regelmaat sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent resultaatgericht. Je bent in staat te schakelen tussen werkzaamheden die gericht zijn op het beoordelen van de Security-vereisten en het inhoudelijk verbeteren van het Securitybeleid.
 
Wat vragen we
  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over relevante certificaten zoals bijvoorbeeld CISM;
  • Je hebt ervaring met relevante normkaders en frameworks zoals bijvoorbeeld NIST, ISAE 3402, ISO27001/2, COBIT;
  • Je hebt ervaring in een vergelijkbare rol bij voorkeur binnen een financiële instelling;
  • Je hebt ervaring met information security concepten, principes en protocollen;
  • Je hebt ervaring met beoordelen van security vereisten en geschikte security controls;
  • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.
Ook als je niet aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.
 
Voor verdere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Robert Jongkind, Operational Risk Manager, via robert.jongkind@nwbbank.com of telefonisch via 06-46 811 828. Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan: solliciteren@nwbbank.com o.v.v. je e-mailadres en telefoonnummer.

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Robert Jongkind
Hoofd Operational Risk Management
06 46 811 828
Stuur mij een mail