NWB Bank zoekt een (junior) Credit Risk Manager

Als (junior) Credit Risk Manager houd je je voornamelijk bezig met de 2e lijns beoordeling van de individuele kredietrisico’s van onze klanten. Je bent in staat om kritisch te kijken naar de aanvragen en revisies van onze collega’s van Public Finance en verdiept je in de specifieke risico’s en bijzonderheden van de publieke sector. Daarnaast ben je betrokken bij het opstellen en controle van klantenrapportages aan directie en toezichthouder en wil  je de afdeling graag helpen verder te professionaliseren. Hierbij werk je  samen met specialisten van verschillende afdelingen en  hebt veelvuldig contact met de leden van de credit committee. Je bent sterk in het interpreteren van complexe informatie over risico’s en rendement en bent bereid om je hierin te ontwikkelen. Ook weet je de uitkomsten mondeling en schriftelijk begrijpelijk en overtuigend over te dragen.
 
Het Credit risk team (5 fte) waar je komt te werken rapporteert direct aan de Chief Risk Officer. Credit Risk Management is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheer van risk management kaders, beleid, het analyseren, modelleren, meten en de monitoring van kredietrisico.
 
De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) is een bank van en voor de Nederlandse publieke sector. Onze klanten zijn waterschappen, gemeenten en provincies en organisaties die worden gegarandeerd door de overheid zoals woningcorporaties en zorginstellingen. Ook zijn we actief in de financiering van duurzame energieprojecten en publiek-private samenwerking (PPS). We financieren onszelf met behulp van onze AAA/Aaa-ratings op de internationale geld- en kapitaalmarkt en zijn een toonaangevend uitgever van Green en Social Bonds. Door de significante omvang van onze balans staan we onder direct toezicht van de Europese Centrale Bank. NWB Bank is met ca. 90 medewerkers een compacte, efficiënte en inclusieve organisatie die verscheidenheid van medewerkers omarmt. Samenwerking, kwaliteit en integriteit staan bij ons hoog in het vaandel.
 
We bieden je een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer ruime studie- en ontwikkelmogelijkheden. Verder is de NWB Bank een platte organisatie waar initiatief en samenwerking voorop staan. De bank biedt een professionele en prettige werksfeer waarin onder andere de mogelijkheid bestaat voor medewerkers om deel te nemen op vrijwillige basis aan maatschappelijke projecten. Met regelmaat worden er sociale activiteiten georganiseerd.
 
Je past bij onze organisatie omdat je een ambitieuze professional bent, je over een behoorlijke dosis overtuigingskracht beschikt en belangstelling hebt voor en affiniteit hebt met de Nederlandse publieke sector. Je bent positief kritisch, verbindend en hebt integriteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Je pakt uitdagingen met beide handen aan en bent oplossings- en resultaatgericht.
 
Wat vragen we:
-       Je staat aan het begin van je carrière of bent toe aan de tweede stap;
-       WO/HBO denk- en werkniveau (bij voorkeur een economische of juridische opleiding);
-       Affiniteit met kredietrisico en interesse om complexe financieringstransacties te doorgronden;
-       De mentaliteit om zaken op te pakken en te willen begrijpen;
-       Bereidheid om in jezelf te investeren via (externe) trainingen;
-       Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie;
-       Kennis van de Engelse taal.
 
Voor verdere vragen over de vacature kun je contact opnemen met Rowan Kolenbrander, Hoofd Credit Risk Management, (rowan.kolenbrander@nwbbank.com). Je motivatiebrief met C.V. kun je richten aan solliciteren@nwbbank.com.

 

Werken bij NWB Bank

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Neem contact op met
Rowan Kolenbrander
Coördinator credit risk management
Stuur mij een mail